Poziția lui Florin Cîțu despre schimbarea premierului în 2023

Politica nationala

Potrivit înțelegerii dintre PSD și PNL, în 2023 este programată rotația premierului Ciucă cu un social-democrat, dar și modificări la mai multe ministere.

Întrebat ce va face PNL, dacă rotativa nu va funcţiona în 2023 şi liderul PSD Marcel Ciolacu va decide să rămână Nicolae Ciucă premier, Florin Cîţu a răspuns:

Dacă domnul Ciolacu asumă acest rol şi spune cu premier Ciucă, foarte bine, e decizia PSD. Noi, PNL, vom dori să facem modificarea la Finanţe şi la Transporturi. Este o condiţie pe care am acceptat-o, aşa am făcut această coaliţie, am spus Finanţele pentru că, altfel, voiam Finanţele de acum, nu este niciun motiv să nu fi fost”.

Fostul premier a continuat: „Suntem la guvernare, în momentul în care am făcut o coaliţie, sunt acolo, nu cred că contează foarte mult, trebuie să ne asumă acest lucru, Dar eu spun că, dacă va rămâne domnul Ciucă, ceea ce este bine pentru PNL, Finanţele şi Transporturile vor trece la PNL în 2023″, a afirmat liderul liberal, potrivit news.ro.

Despre relaţiile din coaliţie, Cîţu a precizat că a spus din primul moment că este un compromis.

Pentru noi, pentru Partidul Naţional Liberal, pentru mine, a fost un compromis să facem acest lucru. Binenţeles că nu ne gândeam să facem acest lucru, nu este soluţia optimă, dar a fost nevoie, într-un moment dificil, în care foştii parteneri nu au mai vrut să discute şi să stea la masă cu noi, a trebuit să găsim o soluţie pentru România. Este o soluţie de compromis. Modul prin care noi vedem să dezvoltăm România este diferit de cel al PSD”, a afirmat liberalul.

Florin Cîţu a ţinut să precizeze că este ”supărat că în buget nu s-a ajuns cu 7% pentru investiţii”. ”Nu este un ludru peste care am trecut, am fost de acord ca să avem bugetul, să nu ţinem România fără buget”, a menţionat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *