Emil Boc, despre pandemia de COVID-19. „Am atins Everestul Omicronului. Vaccinul ne protejează viața”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit astăzi în debutul ședinței de Consiliul Local și de situația pandemică din oraș, după ce municipiul a ajuns la o incidență record, 12.83 cazuri noi la mia de locuitori.

„Avem și o parte plină a paharului. Din fericire, această varianta Omicron nu este atât de agresivă, raportat la sănătatea populației și raportat la celelalte forme. Mă refer la persoanele vaccinate. Se face distincție între persoanele care contactează boala sunt infectate și cele care o dezvoltă boala ca atare și care ajuns la spital, la terapie intensivă și doame ferește la deces.

Persoanele care contactează boala sunt cele vaccinate și cele care nu fac o formă gravă, un guturai, puțină febră, o stare de indispoziție, o răceala în forma cunoscută de noi . Acestea sunt avantajele vaccinării, îți protejează viața chiar dacă nu te ferește de infectare. Dacă nu ești vaccinat, riscurile sunt mai mari, pentru că boala coboară în plămâni și de acolo se poate întâmpla orice.

Vaccinul ne protejează viața și ne face să trecem ușor prin boală. Alegerea este a fiecăruia până la urmă, dar recomandarea noastră este vaccinare”, a atras atenția primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *