Co-președintele George Simion susţine că AUR a ajuns la 23% intenţie de vot. Postarea îi aduce o acuzaţie de „furt”

Politica nationala

Liderul AUR George Simon a postat, pe pagina sa de Facebook, rezultatele unui sondaj de opinie din care reiese că AUR ar fi ajuns la 23% din intenţiile de vot, surclasându-i pe liberali şi pe cei de la USR.

În clasamentul publicat de Simion, PSD conduce cu 33% intenţie de vot, urmat de AUR cu 23%. Liberalii sunt la procente bune în urmă, fiind cotaţi cu un 17%, iar USR s-ar clasa pe locul al patrulea, cu un modest 10%. Partidul lui Dragnea şi Codrin ar avea abia 1% intenţie de vot, în pofida eforturilor ex-liderului PSD de a se potretiza drept un mare patriot persectutat de statul paralel care continuă însă să lupte pentru ţară.

Sursa sondajului n-a fost precizată în postare, însă Simion a revenit ulterior într-un comentariu cu informaţia că acesta ar fi fost al institutului Sociopol, coordonat de controversatul sociolog Mirel Palada şi că din cauza acestor cifre „s-au activat şacalii”.

Liderul AUR, partid care este ţinta a numeroase critici şi care l-a numit recent pe Călin Georgescu, personaj cu simpatii publice pentru Rusia, președinte de onoare al AUR,  mai susţine că „vor urma multe alte atacuri.”

Simion a publicat sondajul însoţit de câteva versuri patriotice. Cum nu a precizat numele celui care le-a scris, ceea ce putea crea impresia că el este autorul, liderul AUR a fost tras de mânecă de către jurnalista Oana Despa, care i-a atras atenţia că necitarea este „tot furt.”

„Frumos ar fi să atribuiţi versurile. Zic şi eu, nu dau cu parul. Că necitarea tot furt e”, a scris Oana Despa.

În urma comentariului jurnalistei, Simion a precizat că versurile postate de el nu îi aparţin, aşa cum se putea crede, ci sunt scrise de poetul basarabean Andrei Ciurunga.

Reamintim că într-un alt sondaj, făcut de CURS,  AUR este pe locul 3, după PNL, cu 16% intenţie de vot faţă de 17% PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *