Deputatul AUR de Cluj, Ilie Coleșa, despre conflictul Simion-Tîrziu: ”Dezbaterea e despre cine ne conduce. Eu prefer formula actuală”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ilie Coleșa, deputatul AUR de Cluj, a comentat pentru Clujul Politic conflictul dintre co-președinții George Simion și Claudiu Tîrziu, iscat exact acum când AUR e în primele trei partide din sondajele de opinie.

Acesta are un mesaj moderat și spune că preferă ca AUR să fie condus în actuala formulă.

”Când am intrat în AUR am fost sigur, dar absolut sigur, că vor exista astfel de situații de dezbatere asupra unor diferențe de opinie sau de acțiune. Deci nu am intrat cu gândul că ne vom găsi în situații de a nu avea dezbateri reale, de a ne șlefui personalitatea, de a renunța la mândrii și orgolii personale. Totul de dragul valorilor adevărate, valorile Bisericii. Deci n-am intrat cu amăgiri. Problema noastră a românilor, în general, este că nu avem încă un exercițiu al dezbaterii așezate, argumentate, repetate, regulate. Este un exercițiu pe care trebuie să-l învățăm.

În cazul de față pot spune că nu există diferențe majore în interiorul partidului nostru, așa cum sunt rostogolite știrile false în spațiul public. Nu se pune problema ca parlamentari de-ai noștri să treacă la alte partide. Nu s-a pus problema unei fuziuni cu vreun alt partid. Aceste probleme sunt false. Singura dezbatere reală pe care o văd este cea privitoare la viitoarea organizare internă a partidului: cu un președinte sau cu doi președinți. Este o dezbatere reală, dar nu una capitală. Oricare variantă o consider viabilă. Personal o prefer pe cea cu doi președinți, cred din inimă într-o conlucrare între mai mulți președinți, asemănătoare cu cea dintr-un sinod. Este o formulă care și-a arătat veridicitatea, nu doar în mediul duhovnicesc, ci iată, și în cel politic.”, a spus pentru Clujul Politic, Ilie Coleșa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *