Fostă candidată AUR la Senatul României, acuzată că a furat pensii şi alocaţii timp de şase luni ca poştăriţă

Politica nationala

O fostă candidată la Senatul României din partea AUR Alba, Simona Mărginean, a fost reţinută şi este acuzată de delapidare şi fals intelectual, informează europafm.ro.

Femeia, care în ultimul an a lucrat ca poştăriţă, este suspectată că ar fi sustras bani din alocaţii şi pensii în ultimele 6 luni. Concret, este suspectată că din august până în decembrie anul trecut şi-ar fi însuşit aproape 35.000 de lei din alocaţii, pensii, indemnizaţii de handicap sau pensii de boală.

54 de persoane care aveau aceste drepturi acuză că nu şi-au primit banii, iar Simona Mărginean ar fi semnat cupoanele pentru aceste drepturi în fals, pentru a demonstra că ar fi dat banii oamenilor.

Prejudiciul a fost recuperat, iar procurorii vor cere arestarea ei preventivă pentru delapidare şi fals intelectual.

Fost candidat AUR pentru un post de senator la alegerile din 2020, Mărginean a ocupat şi funcţia de consilier al primarului din Valea Lungă.

Deputatul AUR Alba, Daniel Gheorghe Rusu, a declarat pentru Alba24.ro că Simona Mărginean este membru AUR Alba şi că el ar fi aflat de întreaga istorie vineri, 18 februarie. Rusu a adăugat că în cazul în care femeia nu se va retrage din partid, va fi exclusă.

Nu mai poate fi membru”, a precizat Rusu.

Contactat de Libertatea.ro, copreşedintele AUR George Simion a declarat: „Am aflat despre problemele doamnei Mărginean, este deja fostă membră AUR. A fost exclusă din partid imediat. Avem în statut că nu se acceptă aşa ceva”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *