Adrian Oros, Forța Dreptei: ”Republica Moldova trebuie acceptată de urgență în Uniunea Europeană”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Deputatul neafiliat clujean Adrian Oros, de la Partidului Forța Dreptei, consideră că România trebuie să ceară Comisiei Europene începerea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova. El a postat un mesaj pe contul sau de facebook:
 
”Trebuie să cerem acum Comisiei Europene , începerea negocierilor de aderare la UE a Republicii Moldova.
Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor indiferent de opțiunile politice. Mai ales în aceste vremuri tulburi.
Aceasta este declarația mea politica de săptămâna aceasta.
Dragi colegi,
În aceste zile grele, trebuie să fim recunoscători fraților noștri din Republica Moldova, care, cu o generozitate incredibilă, i-au primit pe zecile de mii de refugiați ucrainieni. În cazul lor, vorbim de un gest de un mare curaj: armata rusă de ocupație se află la aproximativ câteva zeci de kilometri de Chișinău, nu doar în Transnistria, ci și în Tighina lui Ștefan cel Mare.
Republica Moldova are nevoie de solidaritatea noastră, a tuturor, fără nici o deosebire politică. În timpuri grele, trebuie să fim uniți. De aceea, cu doar câteva zile înainte de aniversarea Unirii Basarabiei cu Regatul României, vă rog să votăm cu toții o rezoluție prin care Parlamentul României să ceară Comisiei Europene să înceapă negocierile de aderare cu Republica Moldova. Deja, președintele Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, a anunțat că Ucraina are deschisă calea spre aderare. Este datoria noastră, a românilor, să deschidem această cale și pentru frații noștri din Republica Moldova.”, a scris Oros, aflat la al doilea mandat de deputat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *