Câţiva dintre mercenarii trimişi în Ucraina pentru a-l asasina pe Zelenski şi pe familia acestuia au fost uciși

Politica externa

Unul dintre grupurile de mercenari ceceni trimişi să-l asasineze pe Volodimir Zelenski a fost lichidat cu ajutorul Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, „care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros”, au anunţat oficiali ucrainieni.

Reprezentanţi ai FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) au oferit informaţii Kievului despre cecenii trimişi în Ucraina cu scopul de a-l asasina pe Volodimir Zelenski, ceea ce a ajutat la eliminarea grupului, a spus secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov.

„Avem informaţii detaliate despre operaţiunea specială care urma să fie pusă în practică nemijlocit de către cecenii lui Kadârov (Ramzan, liderul pro-Kremlin al Ceceniei) privind lichidarea preşedintelui nostru”, a afirmat Danilov, într-o intervenţie la postul de televiziune Ukraina-24.

„Pot să vă spun că am primit informaţii despre cecenii trimişi în Ucraina de la reprezentanţi ai FSB care nu au dorit să ia parte la acest război sângeros. Datorită acestui fapt, un grup de elită al lui Kadârov care a venit aici pentru a-l elimina pe preşedintele nostru a fost distrus”, a declarat responsabilul ucrainean, informează Agerpres.

După intrarea în Ucraina, unitatea cecenă s-a împărţit în două grupuri. „Noi i-am urmărit. Un grup a fost distrus la Hostomel (regiunea Kiev), iar al doilea grup se află sub observaţia soldaţilor noştri”, a spus secretarul SNBO, citat de Interfax-Ukraina, Unian şi DC.ua.

Liderul cecen Ramzan Kadârov a confirmat sâmbătă participarea unor combatanţi ceceni alături de trupele ruse angajate în ofensiva împotriva Ucrainei

La 25 februarie, în a doua zi a invaziei Rusiei în Ucraina, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că Moscova l-a desemnat drept „inamicul nr.1”, iar pe familia sa ca obiectivul numărul 2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *