Deputatul clujean Sabin Sărmaș a depus Legea interoperabilității în Parlament

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul clujean liberal Sabin Sărmaș a depus în această săptămână în Parlament Legea interoperabilității. Aceasta va fi promovată în procedură de urgență.

Noua lege presupune că rolul hârtiei va fi preluat de sisteme informatice si va simplifica radical modul în care se vor livra serviciile publice.

De exemplu, procesul de înmatriculare auto, care în prezent este unul lung, anevoios și presupune un dosar foarte stufos, ar putea arăta ca o cumpărătură online după adoptarea Legii interoperabilității și implementare platformei de interoperabilitate.

„Ea va fi promovată în procedură de urgență și sper să se bucure de același sprijin de care a avut parte și în procesul de redactare.

Este un proiect de lege care, odată adoptat, va marca intrarea într-o nouă eră, una în care rolul hârtiei este preluat de sisteme informatice și noi, cetățenii, ne vom bucura de servicii publice eficiente. Cu alte cuvinte, o eră în care vom asista la dispariția dosarului cu șină.

Textul final al legii este efortul comun al colegilor din Comisia de IT și al membrilor din Law and Technology Lab, dar el cuprinde și toate sugestiile relevante venite din partea instituțiilor publice și a mediului privat, primite pe tot parcursul consultării publice.

Le mulțumesc tuturor pentru interesul lor, pentru fiecare oră pe care au alocat-o acestui proiect (n-au fost puține deloc) și pentru efortul depus! Cred că implicarea tuturor actorilor arată că ne dorim cu toții același lucru: modernizarea administrației publice și reducerea birocrației”, a declarat deputatul clujean Sabin Sarmas.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *