S-a demarat o anchetă la nivel înalt după ce în biroul lui Raed Arafat s-a găsit un microfon

Politica nationala

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat marţi că în biroul secretarului de stat Raed Arafat a fost găsit un microfon, iar Parchetul General anchetează cazul.

„Pe acest subiect nu aş putea comenta mai mult, însă vă pot asigura că acordăm sprijin unităţilor de parchet în desfăşurarea oricărei anchete. Am acordat sprijin unităţii de parchet pentru desfăşurarea acestei anchete, aşa cum am făcut de fiecare dată când MAI a fost solicitat de către Parchet. Date despre anchetă, rezultatele anchetei şi orice alt detaliu – poate da Parchetul General”, a precizat Lucian Bode în cadrul unei conferinţe de presă.

La sfârșitul lunii trecute, Realitatea Plus a dezvăluit că a fost descoperit un microfon în biroul lui Raed Arafat de la MAI, iar aparatura a fost găsită la Ministerul de Interne, dispozitivul fiind amplasat pentru o anchetă coordonată de Direcția Națională Anticorupție.

Raed Arafat a scăpat de ancheta DNA

DNA a solicitat redeschiderea unei anchete care îl viza pe Raed Arafat, după ce Curtea de Conturi a sesizat procurorii în legătură cu două posibile fapte de abuz în serviciu la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), structură aflată în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind achiziţia unor ambulanţe.

După ce magistrații au respins, săptămâna trecută, cererea DNA de redeschidere a anchetei, Raed Arafat, a reacționat, spunând că va ieși cu explicații „amănunțite despre acest dosar și despre această tentativă nejustificată și abuzivă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *