Marcel Boloş: „Mai avem de distribuit aproximativ 1,3 milioane de carduri pentru ajutorul social pentru alimente”

Politica nationala

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că mai au de distribuit aproximativ 1,3 milioane de carduri pentru ajutorul social pentru alimente, din totalul de 2,5 milioane care beneficiază de acest sprijin.

Luni se încarcă următoarele 350.000 de carduri, a mai spus ministrul, el precizând că e important ca oamenii să ştie că nu pot scoate banii de pe card ci doar pot plăti cu el la unităţile înregistrare.

„Avem un nr de 12.143 de carduri încărcate, au fost emise în cursul săptămânii trecute, şi încă 353.000 de carduri urmează să fie distribuite până vineri. Luni se încarcă cele 353.000 de carduri şi mai urmează 480.000 de carduri, care vor fi emise şi încărcate cu aceeaşi ritmicitate. Într-adevăr, mai avem de distribuit un număr de aproximativ 1,3 milioane, ritmul creşte pentru emitere şi distribuţie”, a spus el.

Marcel Boloş a arătat că toate informaţiile sunt pe pliantul care însoţeşte cardul, iar acolo este un număr de telefon, unde se poate suna la unităţile emitente care sunt înscrise pe plic.

„Am covenit cu unităţile să existe nişte mesaje automate înregistrate, în care beneficiarul când sună să afle când se încarcă cardul. Prima tranşă este cea mai complicată, pentru că presupune emiterea cardurilor, distribuţia şi încărcarea lor prin unităţile emitente, fiind un număr mare de carduri”, a afirmat el.

Boloş a explicat că se plăteşte direct la magazinul arondat, cu acest card social şi că ”nu pot fi scoşi banii de pe card, este exclus”.

Ministrul Fondurilor Europene a precizat că această tranşă întâi, aferentă lunii iunie şi iulie va fi rezolvată până la finalul lunii iulie, în totalitate.

”Avem banii în cont, 700 de milioane de lei, viraţi de Ministerul Finanţelor, şi pe măsură ce se emit facem aceste încărcări. Îi asigur pe cei peste 2,5 milioane de beneficiari că tot ce înseamnă drepturile lor va fi soluţionat”, a mai spus Marcel Boloş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *