Boc, atacat în rafală de „userista” Adriana Cristian: „Când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă, atunci educația nu e prioritară”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consilierii locali ai USR, singurii care fac opoziție în ședintele de Consiliul Local, au atras din nou atenția asupra faptului că mai este mult de investit în infrastructura școală a orașului Cluj-Napoca.

Adriana Cristian a declarat că atunci „când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă, atunci educația nu e prioritară”, iar pentru „administrația PNL educație nu este o prioritate”.

„E toamnă iar și în loc să ne bucurăm de începerea școlii revenim la binecunoscuta frustrare, la petițiile părinților, la lipsa de predictibilitate și respect față de părinți și copii. La școala fetelor mele sunt două clase 0 în plus față de anul trecut și se așteaptă ca la anul să fie trei pentru că aparent acesta e trendul.

Clasele a 3-a au fost anunțate că vor merge la program de după-masă. Program de la 13-17 pentru copiii din ciclul primar + preschool (probabil privat sau în alte clădiri) că nu-s chiar atât de mari să-i lași singuri acasă dimineața. Directorul prezintă posibilitatea ca anul viitor să fie și mai multe înscrieri și se estimează că tot mai multe clase vor face ore după-masă. E toamnă, părinții se revoltă iar, la fel cum au făcut-o și în anii trecuți, frustrările se adună și toate ăstea în timp ce domnul primar spune că educația este o prioritate pentru administrația PNL.

Domnule primar,

  • când nu construiești nimic nou din 91 și zici că o anexă la o clădire și împrăștierea claselor prin toate clădirile libere e o bună gestionare a situației atunci educația nu e prioritară!
  • când dintr-un proiect mare care include și un hub educațional tu scoți la licitație prima dată bazinul de înot înseamnă că educația nu e prioritară!
  • când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă atunci educația nu e prioritară!
  • când afirmi în ședința de Consiliu local că nu știi să fie o problemă cu locurile la grădiniță înseamnă că educația nu e prioritară!
  • când cheltui 35% din bugetul de dezvoltare, dar nu faci școli, înseamnă că educația nu e prioritară!
  • Când vrei să rezolvi o problemă estimezi nevoia, construiești urmărind tendința și suplimentezi puțin pentru creșteri neașteptate. Așa ar fi un oraș în care ar prima rezolvarea problemelor și nu PR-ul primarului numit de presă „primarul OSĂ”.

Nu e doar vina primarului și a administrației PNL, e și vina noastră așa că atunci când ne vedem copiii obosiți ar fi bine să ne gândim cu cine am votat de 18 ani încoace. Dacă ne-am revolta și la vot poate, poate am avea un oraș în care educația chiar va conta, până atunci sper să înțelegem că vinovați suntem toți.
La voi cum începe școala?”, a scris Adriana Cristian, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *