Autostrada Transilvania. Tronsonul Nuşfalău – Suplacu de Barcău va fi dat în circulație

Afaceri Slider

Lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, parte din Autostrada Transilvaniei, a fost finalizat și va fi inaugurat joi, 21 septembrie, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„Mâine dăm în circulaţie cei 13 kilometri de autostradă din Autostrada Transilvaniei. E vorba de Nuşfalău-Suplacu de Barcău, sunt 13 kilometri. Se ajunge după 30 şi ceva de ani de la Revoluţie să atingem, aşa cum spunea domnul prim-ministru, în sfârşit, borna de 1.000 de kilometri de autostradă şi drum expres”, a anunțat ministrul, miercuri, într-o conferință de presă.

„Sper ca următoarea mie de kilometri, sunt convins că nu se mai aşteaptă 30 şi ceva de ani ca să se atingă această bornă. În acest moment, sunt contractaţi aproape 760 de kilometri de drum expres şi autostradă. Sunt contractele semnate, asta înseamnă că sunt în derulare. Termenele de finalizare, până la ultimul dintre ele, ultimul termen este 2028. Deci în cinci ani ar trebui ca cel puţin aceşti 760 de kilometri să fie în plus. Mai mult decât atât, sunt încă 500 de kilometri care sunt aflaţi în diverse stadii ale licitaţiilor înainte de semnarea contractelor, ceea ce ne face să fim optimişti că până în 2030 maxim atingem cealaltă mie de kilometri. Este absolut realizabil acest lucru”, a mai declarat Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *