Drulă, USR: Atacăm la CCR legea creşterii taxelor pe care îşi angajează răspunderea Guvernul / Orban: Principala preocupare a pesediştilor şi a pesediştilor travestiţi a fost de a le da în cap românilor care îşi câştigă cinstit existenţa

Politica nationala Slider

Cătălin Drulă a anunţat că USR şi partidul Forţa Dreptei vor sesiza, marţi, Curtea Constituţională, pe proiectul de lege privind măsurile fiscale pe care urmează să îşi asume răspunderea Cabinetul Ciolacu.

Liderul USR a explicat că vor fi incluse, în argumentele formulate în sesizarea la CCR, şi observaţiile experţilor din Ministerul Justiţiei de neconstituţionalitate a acestei legi pe care Alina Gorghiu le-a ignorat şi a decis emiterea unui aviz favorabil al Ministerului Justiţiei la propunerea legislativă. Totodată, Ludovic Orban a explicat că PSD şi PNL au promis că nu vor creşte taxe, impozite şi contribuţii, lucru asumat şi prin programul de guvernare, însă preocuparea principală a fost să le dea în cap „românilor care îşi câştigă cinstit existenţa”, pentru a susţine sinecurile angajate în instituţiile publice.

„Anunţăm astăzi atacul la CCR depus de USR alături de Forţa Dreptei împotriva legii creşterii taxelor pe care îşi angajează răspunderea Guvernul Ciolacu. În această dimineaţă am făcut public avizul emis de experţii conţine zeci de pagini de argumente pentru neconstituţionalitatea acestei legi, pentru motive de nelegalitate, abuzuri de drept care sunt comise în acest text de lege, motive ignorate de ministrul Alina Gorghiu care, în contra experţilor din propriul său aparat, a dat un aviz favorabil, în ciuda tuturor motivelor pentru care această lege este neconstituţională”, a afirmat Cătălin Drulă, marţi la Parlament.

Liderul USR a adăugat că în argumentele de neconstituţionalitate formulate în sesizarea la CCR se vor regăsi şi motivările experţilor din Ministerul Justiţiei pe care ministrul Alina Gorghiu le-a ignorat, „pentru a îşi sprijini şeful Marcel Ciolacu”.

„Vom depune sesizarea la Curtea Constituţională cu motive ale experţilor din USR, din Forţa Dreptei, cu toate argumentele de neconstituţionalitate, dar le vom adăuga chiar şi pe cele ale Ministerului Justiţiei. Dacă un om politic, Alina Gorghiu, pentru a îşi sprijini şeful pe Marcel Ciolacu, a trecut peste argumentele de neconstituţionalitate, noi nu vom face acest lucru. Avem convingerea că, judecând drept şi patriotic, nu au cum să nu declare neconstituţională această lege în ansamblul său”, a completat Drulă.

La rândul său, preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a explicat că din luna noiembrie a anului 2021, atunci când a fost preluată guvernarea de „coaliţia monstruoasă” şi când era o creşterea economică de 6% din PIB aceasta a scăzut la 1,7%, după nici doi ani.

„Coaliţia monstruoasă a preluat guvernarea în noiembrie 2021, an în care s-a înregistrat o creştere economică de aproape 6% din PIB. După nici doi ani de guvernare, creşterea economică s-a prăbuşit de la aproape 6% la 1,7%, în primul semestru al anului 2023, şi economia continuă să o ia la vale”, a declarat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

El a reamintit că, deşi PSD şi PNL au promis că nu vor creşte nicio taxă, impozit sau contribuţie, aşa cum a fost asumat şi prin programul de guvernare, principala preocupare a „pesediştilor şi a pesediştilor travestiţi a fost aceea de a le da în cap românilor care îşi câştigă cinstit existenţa”.

„Deşi au promis că nu vor creşte nicio taxă, niciun impozit, nicio contribuţie, atât pesediştii, cât şi peneliştii, deşi nu au avut nici măcar un rând în programul de guvernare care a fost votat de Parlament, atât Guvernul Ciucă, cât şi Guvernul Ciolacu, principala preocupare a pesediştilor şi a pesediştilor travestiţi a fost aceea de a le da în cap românilor care îşi câştigă cinstit existenţa din activităţi economice, din profesii liberale, din meseria lor, din activitatea pe care o desfăşoară pe piaţa liberală. De ce? Pentru ca să nu fie obligaţi să taie funcţiile sinecuriştilor politici pe care i-au angajat pe uşa din dos, de când s-au aşezat la guvernare, fără concurs, oameni care freacă menta în instituţiile publice şi care nu aduc nicio plus valoare pentru societatea românească”, a mai precizat Orban.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în plen comun, marţi de la ora 18.00, pentru asumarea răspunderii Guvernul pe pachetul de măsuri fiscale, au stabilit Birourile permanente reunite ale celor două Camere. Termenul depunerii amendamentelor la iniţiativa legislativă a fost ora 13.00. De asemenea, Guvernul are şedinţă la Palatul Victoria, de la ora 15.00, pentru a discuta şi integra amendamentele acceptate la proiectul de lege, după care premierul Marcel Ciolacu va fi prezent la plenul reunit de marţi după-amiaza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *