Maria Forna, șeful ATOP, despre planul de prevenție antidrog la Cluj: ”Tot bugetul îl alocăm prevenției, dar nu poți să o faci cu 3 oameni angajați cum e cazul la Cluj la Centrul de prevenire”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Flagelul drogurilor s-a extins nepermis de mult în Romania. Clujul este pe locul 1 urmat de Bihor la consumul de droguri releva un studiu al DIICOT! Bate și Bucurestiul pe o anumita scală masurată de DIICOT.
 
Am dezbătut tema miercuri, 5 octombrie, în emisiunea AGORA, cu Maria Forna, șeful Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Cluj, consilier judetean PNL, care a lansat impreuna cu institutiile din subordine un plan de preventie.
 
De asemenea am discutat cu Horia Nasra, comunicator la Apuseni Info, care in iulie a propus intr-un comunicat ca autoritatile sa finanteze masiv campanii de prevenire.
 
Incă atunci nu era flagelul drogurilor in atentia CSAT cum ajuns dupa tragedia de la 2 mai.

Maria Forna a analizat situația și a admis că prevenție nu poți face cu 3 angajați ai Centrului de Prevenție Cluj. ”Ei sunt foarte bine intenționați, și fac prevenție, dar cum să faci în acest Cluj mare cu …3 oameni, fără un sediu profesionist. Nu e normal ca Agenția Națională Antidrog, de care aparține Centrul de Prevenție Cluj, știind cifrele pe Cluj, să nu aloce mai multe resurse financiare. Noi am alocat planului nostru de prevenție, proiectului Poliției clujene ce resurse am avut și noi la dispoziție, puține. Avem un buget de 60.000 de lei. Dar situația e aberantă și trebuie săo schimbăm. La ATOP noi colaborăm cu toții foarte bine. O să solicit președintelui Consiliului Județean resurse mai multe”

Forna a mai spus că ea este împotriva dezincriminării consumului de cannabis. ”Ca mamă de copii, chiar dacă sunt mici, mă împotrivesc pentru legalizarea oricărui drog. Nu vreau să crească într-o lume de toxicomani și hai să ne unim să luptăm toți împotriva acestui flagel”

Emisiunea puteți să o urmăriți mai jos:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *