Geoană, la Cluj: Să nu pierdem din vedere ca terţi actori să folosească momentul Israel pentru interesele maligne

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Cluj, cu referire la războiul din Israel, că toată lumea trebuie să fie atentă ca nu cumva terţi actori să folosească conflictul din Israel pentru a-şi avansa interesele maligne în regiune, conform Agerpres.

„Este evident o situaţie extrem de preocupantă, organizaţia noastră a condamnat şi condamnă în continuare aceste atacuri teroriste şi brutale împotriva Isarelului. Israelul are tot dreptul să-şi protejeze teritoriul şi cetăţenii, în acelaşi timp, cu multă atenţie, cu privire la proporţionalitatea răspunsului, cu riscul de escaladare şi inflamare, pe care acest subiect îl antrenează. Cred că vizita preşedintelui Biden a fost extrem de utilă, premierul Sunak a fost, de asemenea, preşedinta von der Leyen. Deci, cred că şi mesajele pe care aliaţi importanţi şi UE l-au dat este foarte, foarte util. Nu trebuie să pierdem din vedere şi riscul ca terţi actori să folosească un astfel de moment incandescent pentru a-şi avansa interesele maligne în regiune şi suntem extrem de atenţi şi de vigilenţi pentru a veghea ca acest lucru să nu se întâmple”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a participat, vineri, la deschiderea anului academic la Şcoala Doctorală de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene a UBB şi la lansarea proiectului Jean Monnet Chair „Green Deal and European Negotiations”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *