Marcel Ciolacu: Prelungim limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă 3 luni şi extindem această măsură la 21 de categorii de produse, faţă de 14 în prezent

Politica nationala Slider

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, vineri, că Guvernul prelungeşte limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă 3 luni şi extinde această măsură la 21 de categorii de produse, faţă de 14 în prezent. Premierul a precizat că, suplimentar, Guvernul introduce şi o limită de maximum 5% a adaosului comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui şi carne de vită care sunt importate vrac şi care nu sunt procesate aici, în România.

”Adoptăm astăzi o măsură prin care continuăm protejarea puterii de cumpărare a românilor, mai ales în perioada de iarnă, când, ştim cu toţii, cheltuielile sunt mai mari. Prelungim limitarea adaosului comercial pentru alimente de bază cu încă 3 luni şi extindem această măsură la 21 de categorii de produse, faţă de 14 în prezent”, a declarat premierul în şedinţa de Guvern.

El a menţionat că ”datele de la INS ne arată că măsura a avut efectele aşteptate”.

”Am oprit creşterea excesivă a preţurilor pentru alimente, iar, pentru multe dintre produsele incluse în listă, la raft, se constată scăderi substanţiale de preţ. De aceea, avem toate motivele să continuăm această măsură, care protejează în special familiile cu venituri medii şi mici”, a afirmat şeful Executivului.

Premierul a precizat că, suplimentar, Guvernul introduce şi o limită de maximum 5% a adaosului comercial pentru ulei, zahăr, făină, mălai, carne de porc, carne de pui şi carne de vită care sunt importate vrac şi care nu sunt procesate aici, în România.

”Acest guvern nu poate susţine practica speculativă a unora, de a importa ieftin şi a vinde scump, profitând de faptul că acel produs este necesar traiului de zi cu zi al oricărei familii”, a mai spus Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *