Utilajele de dezăpezire vor fi monitorizate live prin GPS. Propunerea a venit de la un consilier județean USR și se va implementa

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Marți, 31 octombrie, în şedința de Consiliu Județean, Adela Dehenes (foto, la festivalul Cepei), consilier județean USR, a avansat o propunere de digitalizare pentru drumurile județene: monitorizarea live prin GPS a utilajelor de deszăpezire direct pe o hartă digitală, pe pagina Consiliului Județean Cluj.

”Unii dintre aleşii USR şi alți colegi şi cetățeni mi-au semnalat în iernile trecute probleme cu maşinile de deszăpezire, care nu veneau sau circulau cu lama ridicată şi nu curățau zăpada. Prin monitorizarea publică vom vedea toți unde sunt utilajele şi vom controla mai bine cum îşi fac treaba”, a spus pentru Clujul Politic, Adela Dehenes.

Propunerea a fost acceptată, a fost susținută si de PSD iar departamentul tehnic a Consiliului Județean a primit dispoziție să o pună în aplicare.

 Sisteme de monitorizare pe hărți digitale publice există de ani buni în județe din țară, la Iaşi, Harghita şi Neamț – printr-o inițiativă a unor consilieri județeni USR dar nu numai.

”E timpul să avansăm şi în județul Cluj digitalizarea de Smart Territory”, a mai afirmat Dehenes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *