Guvernul a suplimentat bugetele Ministerului Cercetării, Ministerului Agriculturii, Consiliului Legislativ, Societăţii Române de Televiziune, SGG şi STS

Politica nationala Slider

Guvernul a aprobat, joi, mai multe hotărâri de Guvern sau memorandumuri, după caz, pentru suplimentarea bugetelor sau majorarea limitelor de cheltuieli pentru unele ministere şi instituţii publice – Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Printr-o hotărâre a fost suplimentat bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe anul 2023 cu suma de 5,987 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru asigurarea cheltuielilor de personal până la finalul anului şi a sumelor datorate pentru persoanele cu handicap neîncadrate, arată comunicatul de presă al Executivului.

O altă hotărâre prevede suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu 14,3 milioane de lei credite de angajament şi credite bugetare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Fondurile sunt necesare pentru asigurarea cheltuielilor drepturilor de personal şi de natură salarială pentru angajaţii Ministerului Agriculturii şi instituţiilor subordonate, mai indică sursa citată..

Şi bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pe anul 2023 a fost suplimentat cu suma de 43,9 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat al anului curent, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru finanţarea cheltuielilor de personal până la finalul anului.

Un memorandum aprobat, joi de către Executiv, prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament şi 41.000 lei credite bugetare. Astfel, fondurile sunt necesare în vederea achiziţionării platformei software „Evidenţa legislaţiei„ şi a unui soft de securitate, potrivit sursei menţionate.

Guvernul a efectuat li majorarea, cu suma de 32 de milioane leib, a ugetului Secretariatului General al Guvernului, pentru Agenţia Naţională pentru Sport din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernulu, fondurile reprezintnd credite de angajament şi credite bugetare şi sunt necesare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2023.

Printr-o altă hotărâre, bugetul SGG a fost suplimentat, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, cu suma de 10,5 milioane lei, pentru plata drepturilor salariale, a drepturilor izvorâte din punerea în executare a titlurilor judecătoreşti, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente, mai indică sursa menţionată.

Executivul a suplimentat şi bugetul Societăţii Române de Televiziune pe anul 2023 cu suma de 42,79 milioane lei, care reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţie Guvernului, pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *