Năsui, USR: Pensiile speciale pot fi tăiate / Noi nu le-am tăiat pentru că nu am putut / Noi am fost la guvernare, dar nu am fost la putere

Politica nationala Slider

Fostul ministru al Economiei Claudiu Năsui (USR) a explicat că pensiile speciale pot fi tăiate şi a precizat că Emil Boc, pe vremea când a ocupat funcţia de prim-ministru, a făcut o lege care a trecut de Curtea Constituţională şi prin care au fost tăiate pensiile speciale, informează News.ro.

”Pensiile speciale pot fi tăiate. Noi nu le-am tăiat pentru că nu am putut. Noi am fost la guvernare, dar nu am fost la putere, îmi place mie să spun. Reformele mari pe care ni le-am dorit, niciuna nu a fost acceptată de PNL. Nici reducerea impozitării muncii, nici dreptul de a alege în sănătate sau educaţie, nimic. Dorinţa lor în ziua când se făceau negocierile era mai mult ca… hai mai facem un PNDL. Ei s-au comportat cu noi ca încă un pion cu care mai facem o împărţire pe caşcaval. Ori pentru noi era important să facem nişte reforme”, a declarat Claudiu Năsui, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Năsui a dat drept exemplu o lege emisă în timpul guvernării lui Emil Boc prin care au fost tăiate pensiile speciale.

”O să zic un lucru, să nu spuneţi că dau în PNL. Emil Boc care e din PNL, a făcut o lege de 3 pagini, a fost publicată, care a trecut şi de Curtea Constituţională şi care a eliminat 93 la sută din  pensiile speciale, adică totul, mai puţin magistraţi”, a afirmat Năsui.

Fostul ministru al Economiei a adăugat că actuala lege a pensiilor nu taie pensiile speciale.

”Atenţie, proiectul acesta care l-au făcut ei şi de care spun că taie pensiile speciale, nu taie pensiile speciale. Pun un plan de reducere graduală a lor, până în 2062. E aberant de mult. Aici e şi dificultatea celor din PNL, mai ales, că ei îl au pe Emil Boc, ei nu au niciun argument să spună <de ce nu aţi dat exact legea pe care a dat-o Emil Boc şi care a trecut prin Curtea Constituţională cu exact aceeaşi Constituţie pe care o avem acum?>. Nu există argument decât acela că nu au vrut să taie pensiile speciale şi asta e toată problema, inclusiv cu deficitul. Cei care au privilegii, cei care s-au înfruptat din  statul român, nu vor de fapt să îşi strângă cureaua absolut deloc şi atunci reducerile se fac pe seama bugetului privaţilor: creşterile de  taxe. Când domnul Ciolacu spune că el nu vrea să taie la nimeni salariul, păi dacă cresc taxele, scade salariul. Este o identitate contabilă, nu e chestiune de liberalism- socialist, e pur şi simplu ce se întâmplă automat. Toate lucrurile acestea, care s-au întâmplat zilele astea, arată exact că ei nu vor, de fapt, să reducă cheltuielile”, a precizat Năsui.

 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *