Catălin Chereche reţinut de către poliţiştii germani din Augsburg. Primarul din Baia Mare, ajutat de o mătuşă, încerca să fugă din Germania

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Primarul municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv vineri la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Surse din anchetă afirmă că primarul a fost ajutat de o mătuşă şi intenţiona să fugă din Germania, moment în care l-au prins agenţii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că Cherecheş încerca să fugă din Germania, ţară în care a fost ajutat de o mătuşă.

Sursele citate au explicat că primarul din Baia Mare şi mătuşa sa se deplasau, cu peste 200 de kilometri la oră, cu maşina femeii. Când au ajuns într-o gară din Bavaria, au încercat să lase maşina şi să ia eventual un taxi, moment în care au fost prinşi de poliţişti.

”În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii, dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional”, anunţă, marţi seară, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că acesta a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, vineri, la ora 7.49, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

Bărbatul prins în Germania este Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare, pe numele căruia instanţa a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *