Florești. Ce buget a anunțat primăria celei mai mari comune din România

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Primăria Florești, cea mai mare comună din România, a anunțat proiectul de buget. Administrația condusă de primarul liberal Pivariu se bazează pe 220 de milioane lei,  cu 42% mai mare decât bugetul pe 2023,  care a fost de 154 milioane de lei.
 
Ca și la municipiul Cluj-Napoca și la comuna Florești se intră în dezbatere publică, timp de 14 zile, din 15 ianuarie – 30 ianuarie. Floreștenii pot să depună la primărie si pe emailul oficial al acesteia propuneri, sesizări, observații privind proiectul de buget.
 
Din totalul sumei, Primăria vrea să investească 126 milioane de lei, adică 58 din buget. Florești a atras și fonduri europene, si e previzionată o dublare a sumei atrase față de anul trecut. 
Primarul Pivariu a anunțat că localitatea pe care o administrează lucrează îndeaproape cu municipiul Cluj-Napoca și că marile proiecte ale municipiului implică comuna.
 
Marți, 16 ianuarie, primarul Emil Boc a anunțat bugetul Clujului și a reiterat că proiectul metroului intră ”la lopată” în…Florești.
 

Ambii primari sunt din PNL. Bogdan Pivariu, primar Florești, și-a anunțat, la o emisiune radio, intenția de a candida la un nou mandat. El are deja un contracandidat, de la USR, pe care l-a învins odată, în 2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *