Opt echipamente performante vor fi achiziționate de Consiliul Județean din fonduri europene

Sanatate Slider

Consiliul Județean Cluj a aprobat în cadrul ședinței ordinare ce a avut loc miercuri, 31 ianuarie a.c., proiectul de hotărâre care vizează modificarea și suplimentarea listei de echipamente medicale cu care va fi dotat Ambulatoriul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca.

Astfel, unul dintre echipamentele prevăzute inițial va fi înlocuit cu alte opt dotări, ce au o valoare estimată de 1.490.000 lei, la care se adaugă T.V.A., și care vor fi achiziționate în cadrul unui proiect cu finanțare europeană.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Rațiunea care a stat la baza acestei decizii a fost aceea de a asigura atât o utilizare cât mai eficientă a fondurilor europene pe care le-am atras, cât și desfășurarea actului medical în cele mai bune condiții. Avem încredere că toate dotările propuse în acest proiect vor facilita întregul proces de diagnosticare și tratare a pacienților Ambulatoriului Spitalului nostru de Recuperare.”

Cele opt echipamente de care va beneficia în plus unitatea sanitară aflată în subordinea forului administrativ județean sunt un ecograf dedicat evaluării complexe a afecțiunilor sistemice reumatologice, un sistem de examinare ultrasonografică doppler cervico-cerebrală, două defibrilatoare, două spirometre, un analizor pentru măsurarea oxidului nitric fracțional expirat și un audiometru.

Proiectul câștigat și implementat de Consiliul Județean Cluj are o valoare totală de 26.505.701,81 lei, cu TVA inclus, și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *