Dâncu pledează pentru vânzarea de inteligență. ”Clujul a ajuns la o limită de creștere”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele interimar PSD Cluj, Vasile Dâncu, candidat pentru europarlamentare, a participat ieri la o conferință de presă împreună cu Bogdan Ivan, ministrul Digitalizării.

Dâncu a spus că ”Noi am ajuns acum cu dezvoltarea IT, cu care ne mândrim, la o limită de creștere și avem probleme în zona angajaților, care țin de apariția AI și a noilor tehnologii”.

Despre situația Clujului, puternic pol IT al României: 

”Ce facem noi, din păcate, în România, dar și în Europa, este să vindem ore de muncă, un fel de lohn, îi plătim bine pe oameni, dar plătim ore de muncă. Va trebui ca, pe viitor, să vindem inteligență, să licențiem softurile pe care le facem, nu să lucrăm numai în lohn. Asta va fi viitoarea etapă a Clujului. IT lucrează acum și pentru suportul altor industrii, dar va trebui să lucreze creativ pentru întreaga societate. Va trebui să găsim un nou tip de angajament pentru industria IT a Clujului pentru că dacă nu găsim vom pierde această bătălie.

Va trebui să ne integrăm în industria de apărare, care este tot mai important pentru Europa, crearea unei infrastructuri de apărare unde Clujul ar putea face lucruri extraordinare”.

Va ajuta de la Bruxelles

Dâncu a promis la conferința de presă că din rolul de viitor europarlamentar, va încerca să omogenizeze eforturile din zona IT autohtonă și cea europeană. 

”Universitățile noastre ar trebui să găsească formule de colaborare împreună pentru a fi mai puternici în proiecte, să facem echipe comune de cercetători. Să începem să lucrăm împreună.

Este vorba despre o nouă etapă în dezvoltarea lumii, în competiția care se naște.

Eu cred că noi avem prospețimea și inteligența ca să înțelegem care sunt ideile timpului și ce trebuie făcut în viitor”, a explicat Dâncu.

Politicianul candidează pe loc eligibil, 8, din partea Alianței Electorale PSD-PNL la europarlamentarele din 9 iunie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *