Alin Tișe vrea mall la parterul Cluj Arena

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Stadionul Cluj Arena a avut cele mai mari încasări dintre toate stadioanele din țară anul trecut. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vrea mall la parterul Cluj Arena, a declarat acesta la emisiunea Napoca LIVE.

„Planul nostru este, în funcție de buget, să fie tranformată partea de parter, plus inelul despărțitor, într-un mall cu spații comerciale de produse sportive și nu numai. Toată partea de la parter, care acum este pământ de jur împrejurul arenei, poate fi gandit într-un proiect. Vor fi spații comerciale, restaurante, spații de distracții. De asemenea, inelul despărțitor poate fi transformat în spații cu loje sau magazine”, a declarat Alin Tișe.

Tișe a spus că Arena a găzduit circa 1.000 de evenimente în 2023, iar acum principalul eveniment este UNTOLD.

„Ăsta e planul meu cu Cluj Arena dacă, sigur, clujenii vor mai avea încredere în noi, în perspectiva alegerilor”, a spus Tișe, făcând aluzie că va fi reales la localele din 9 iunie.

Amintim faptul că, în anul 2023, stadionul Cluj Arena a obținut venituri în sumă totală de 5.947.929,40 lei. Astfel, în ultimii cinci ani, veniturile realizate din exploatarea stadionului au crescut constant, respectiv cu cca. 23% față de anul 2019, excepție făcând doar anii pandemici 2020 și 2021. În ceea ce privește numărul de evenimente organizate în cadrul stadionului Cluj Arena, în 2023 au existat 98 de asemenea evenimente, din care 26 au fost de natură strict sportivă. Realizând o comparație sumară, rezultatele din anul precedent ale Arenei Naționale din București, cel mai mare stadion din România, au fost mult sub cele ale Cluj Arena, respectiv doar 39 de evenimente organizate și încasări de sub 5 milioane de lei. Cifrele sunt cu atât mai relevante dacă se are în vedere faptul că pentru edificarea Cluj Arena costurile au fost de 44 milioane de euro în timp ce construcția Stadionului Național a avut un cost total estimat de 207 milioane de euro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *