Președintele iranian Ebrahim Raisi a murit în accidentul de elicopter / Vestea a fost confirmată de un oficial iranian

Politica externa Slider

​Un elicopter în care se aflau președintele Iranului, Ebrahim Raisi, și ministrul iranian de Externe s-a prăbușit duminică în timp ce traversa o zonă muntoasă, în condiții de ceață densă, a declarat un oficial iranian pentru Reuters.

Inițial, televiziunea de stat iraniană anunța că aparatul de zbor a aterizat forțat, însă informațiile ulterioare, transmise de presa internațională, au indicat că elicoperul s-a prăbușit. Echipele de intervenție au ajuns la fața locului, misiunea lor fiind îngreunată de condițiile meteo dificile din zonă. Agenția de stat Mehr și vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri au confirmat decesul tuturor pasagerilor aflați la bordul aeronavei.

Declaraţiile oficialilor iranieni şi relatările din presa locală sugerează o prăbuşire a elicopterului, care făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ce transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz. De asemenea, aceleaşi declaraţii confirmă că la bordul aparatului se aflau în total nouă persoane, printre care preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian.

Televiziunea de stat din Iran a confirmat moartea președintelui Ebrahim Raisi și a ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian în accidentul de elicopter, informează Reuters.

Raisi era un politician anti-Israel, ultraconservator.

 

Foto Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *