USR Cluj îl atacă pe ”baronul” Tișe

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Joi, 27 iunie, Consiliul Județean a publicat programul de vizitare al castelului Banffy din comuna Răscruci, în urma deciziei luate de consilierii județeni. Surpriza e că accesul se va face doar după aprobarea de către …președintele Consiliului, Alin Tișe.

USR Cluj a ieși la atac și critică măsura într-un comunicat remis presei.

”Pe 3  iunie Castelul Banffy din Răscruci a fost redeschis pentru o săptămână, după o lungă perioadă de restaurare. La fel ca toți clujenii, USR a salutat  finalizarea acestui proiect, care reda circuitului turistic această extraordinară clădire.

Tot atunci s-a promis un regulamentul de acces și vizitare pentru a permite vizitarea acestui obiectiv turistic. În ședința de astăzi a Consiliului Județean Cluj acest regulament a fost supus dezbaterii și votului.

Nu mică a fost mirarea consilierilor USR când au aflat că, pentru ca oricine să viziteze castelul din Răscruci, trebuie depusă o cerere scrisă către Biroul Președintelui Consiliului Județean! Consilierii județeni USR au depus mai multe amendamente la acest regulament pentru a face procedura mai accesibilă, prin adăugarea posibilității de depune aceste cereri online sau telefonic, dar, ca de obicei majoritatea PNL a decis că nu e cazul.

Castelul Banffy va rămâne, deci, închis pentru public, sub pretextul unei proceduri birocratice care va sta în pixul “baronului” de Cluj, Alin Tișe.!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *