Clujeanul Valentin Jucan, membru CNA, ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele unui partid

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Membru în Consiliul Național al Audiovizualului (CNA), clujeanul Valentin Jucan a confirmat că ia în considerare varianta de a candida la alegerile parlamentare care se vor desfăşura pe 11 decembrie, iar două partide și-au manifestat intenția de a-l avea pe liste, potrivit Mediafax.

Jucan a subliniat faptul că va demisiona înainte de a-şi depune candidatura, astfel încât să nu se afle în situaţia de incompatibilitate (descrisă de art. 12 din Legeea Audiovizualului).

Valentin Jucan a declarat că a primit oferte din partea a două partide şi ca ia în considerare această variantă, argumentând că reformarea CNA se poate face mai bine din Parlament: „Este mai bine ca proiectele să fie propuse şi discutate din Parlament, nu lansate în spaţiu public. Este mult mai aplicat să acţionezi din Parlament”.

„Dacă voi candida, înainte de orice, va trebui să stabilesc un calendar”
, a declarat Valentin Jucan, explicând: „în sensul că trebuie să anunţ supleantul, să fie pregătit”.

„Va trebui să primesc derogare de la partid pentru vechime, nefiind membru de partid – statutul partidului te obligă să fii membru şi tocmai de aceea trebuie să existe această derogare. Toate partidele au o vechime minimă impusă pentru candidaturile la Camera Deputaţilor şi Senat. Evident că în momentul în care legea nu te lasă, primeşti derogare, aşa cum este cazul. După ce voi primi acea derogare voi demisiona, tocmai pentru a nu fi nici măcar o zi în incompatibilitate, şi îmi voi depune candidatura”, a mai precizat Jucan.

Valentin-Alexandru Jucan a fost numit membru titular în CNA în februarie 2012, fiind propus pentru această funcţie de grupul parlamentar PDL din Senat, iar mandatul său va expira în 2018.

Valentin Jucan este absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea violoncel (septembrie 2000 – iulie 2004), al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Facultatea de Drept, Cluj-Napoca – profil drept comunitar (septembrie 2002 – iulie 2005), şi al Colegiului Naţional de Apărare, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (promoţia 2007 – 2008).

Înainte de a-şi începe activitatea în CNA, Valentin Jucan a fost consilier la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (ianuarie 2011 – februarie 2012), în ministeriatul Elenei Udrea. Anterior, el a lucrat la Ministerul Mediului şi Pădurilor şi la Ministerul Culturii şi Cultelor.

Mandatul unui membru titular al CNA are o durată de şase ani. Membrii Consiliului au funcţie de demnitate publică asimilată funcţiei de secretar de stat, conform articolului 12 din Legea audiovizualului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *