Băsescu și obsesia cu Republica Moldova – „Decizia lui Iohannis este neinspirată. Mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Moldova”

Politica nationala

Liderul PMP Traian Băsescu a comentat pe pagina sa de Facebook că decizia lui Klaus Iohannis pe tema referendumului este „neinspirată” şi ar fi fost mai bine ca preşedintele să iniţieze un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova.

„Dacă este Ziua Unirii, nu mai bine se anunţa un referendum pentru Unirea cu Republica Moldova? Neinspirată decizie. Tema referendumului, anunţată de Preşedintele Iohannis, este înscrisă şi în Strategia de Securitate Naţională aprobată de CSAT, adoptată prin vot de Parlament chiar la solicitarea Domnului Iohannis, dar se află şi în Strategia Anticorupţie pentru perioada 2016-2020, adoptată prin HG chiar de Guvernul Cioloş”, scrie Băsescu.

Fostul șef de stat afirmă că dacă tot dorea anunţarea unui referendum cu ocazia zilei Micii Uniri, „mai bine îi chema pe români la un referendum pe tema Unirii cu Republica Moldova”. „Măcar aveam un răspuns ferm al poporului român la elucubraţiile lui Dodon”, a mai spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *