USR se va poziționa împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie

Politica nationala Slider

Deputatul Uniunii Salvați România, Cristian Ghinea, ex ministru tehnocrat al fondurilor europene,  a postat pe pagina sa de facebook rezultatele referendumului intern din cadrul USR.

În urma acestuia, USR se va poziționa împotriva inițiativei Coaliției pentru Familie, cea care a propus public ca în Constituție să se stipuleze că o familie înseamnă o femeie și un bărbat.

Referendumul s-a desfășurat timp de 7 zile (7-13 august), prin intermediul unei platforme online, care a asigurat secretul total al votului.

Referendumul intern din USR a adus înfrângerea severă a fondatorului partidului, Nicușor Dan, de către aripa USR Liberal, avându-l port-drapel pe Cristian Ghinea.

USR merge spre organizarea unui congres și alegerea unui alt președinte. E de așteptat ca platforma USR Liberal să preia frâiele partidului și să facă joncțiunea cu Platforma 100 a lui Dacian Cioloș.

Iată ce a postat Ghinea:

Rezultate Referendum intern USR:

Sustineti ca USR sa aiba o pozitie ca partid pe tema referendmului Coalitiei pentru Familie?

Da 766 voturi (52,7%)
Nu 682 voturi

Cum trebuie sa se pozitioneze USR ca partid pe tema referendumului Coalitiei pentru Familie?

Pro 184 voturi
Contra 864 voturi

Declarație USR Liberal:

USR se va poziționa împotriva revizuirii Constituției României inițiată de Coaliția pentru familie, dovedind astfel că susține și apără libertățile și viitorul românilor.

Membrii USR au pus interesele de modernizare ale societății românești și ale propriilor alegători deasupra unor ipotetice calcule electorale lipsite de curaj și șantajului emoțional exercitat asupra lor.

USR Liberal cheamă la dialog platformele, grupurile și membrii USR pentru a decide pașii de urmat după referendum.
Rezultatul demonstrează că USR este singurul partid modernizator și proeuropean al României și că este angajat, unit și puternic, în luptă cu vechile partide, PSD și PNL, care, prin susținerea unei coaliții cu un program iliberal, au dezertat de la obligația de a ne apăra libertatea.

Prin votul dat în favoarea poziționării, membrii USR au arătat că valorile și binele public sunt cele care-i ghidează, confirmând că USR este un partid care face o altfel de politică, cu totul diferită de celelalte partide care renunță la valori și la binele public pentru un pumn de voturi conjuncturale. USR și-a respectat astfel promisiunea esențială făcută alegătorilor, că este altfel.
Referendumul în sine, un exercițiu democratic unic în România și istoric pentru sistemul politic românesc, dovedește că voturile noastre, ale useriștilor, sunt egale și că fiecare membru participă la decizia în privința direcției în care mergem.

În acest context invităm simpatizanții să ni se alăture în USR pentru că, așa cum am arătat prin referendum, fiecare dintre noi poate participa la schimbarea României.

USR Liberal dezaprobă faptul că fostul președinte al USR Nicușor Dan s-a pus pe sine deasupra partidului și afirmă cu tărie că USR va continua să rămână un partid al membrilor săi şi al cetățenilor și nu al unui singur om. Dezavuăm telenovela demisiei cu revenire, campania din afara partidului pentru partid și continuarea campaniei în timpul referendumului, toate elemente care denotă lipsă de respect față de membrii USR, care aşteptau respectarea regulilor principial agreate.

USR Liberal este încrezător că viitorul Congres va alege un nou președinte capabil să pună interesele alegătorilor și ale societății deasupra dorințelor proprii, să creeze și să mențină punți pentru dialog, să conducă împreună cu și respectând membrii USR și să garanteze, prin acțiunile lui, că USR este acel partid altfel care modernizează România.

Platforma USR Liberal „

Citește si editorialul:

USR, marea dezamăgire națională

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *