Daniel Buda: „Comisia Europeană trebuie să vină în sprijinul fermierilor”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Eurodeputatul Daniel Buda susţine că obţinerea certificatelor de autenticitate este un proces grei şi birocratic, iar Comisia Europeană trebuie să sprijine mai mult fermierii.

„Autentificarea produselor aduce beneficii majore fermierilor din întreaga Uniune Europeană. La nivelul României, foarte mulți fermieri, chiar și asociații de fermieri se plâng de dificultatea și birocratizarea excesivă atunci când vine vorba de obținerea certificării de autenticitate. De asemenea, fermierii români au luat legătura și cu alți fermieri din state membre ale Uniunii Europene. Din păcate, și aceștia sunt nemulțumiți de dificultatea cu care se obțin aceste certificate de autenticitate.

Prin obținerea acestora, fermierii ar reuși să își desfacă marfa și în alte țări, chiar și în afara Uniunii Europene. Dacă dorim ca agricultura din Europa să fie competitivă cu agricultura din alte țări din afara Uniunii, trebuie să venim în ajutorul fermierilor și să le autentificăm produsele, dacă acestea se dovedesc a fi în conformitate cu standardele aferente, într-o perioadă de timp mai scurtă.

Am solicitat Comisiei Europene, printr-o întrebare cu solicitare de răspuns scris, să îmi transmită care sunt măsurile pe care intenționează să le ia în vederea debirocratizării acestui proces de autentificare a produselor la nivelul Uniunii Europene. Vă voi reda răspunsul Comisiei de îndată ce îl voi primi”, a scris Buda. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *