PNL și-a lansat candidații pentru europarlamentare la Cluj-Napoca cu discursuri anti PSD-ALDE și pro UE, în fața a peste 6000 de liberali

Analize POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Prezentarea candidaților PNL la europarlamentare a avut loc duminică, 31 martie, în fieful liberal condus de Daniel Buda și Emil Boc, la care au participat reprezentanți ai partidului din Regiunea de Nord-Vest, în Sala Polivalentă.!

Președintele PNL, Ludovic Orban, alături de primarul Clujului și numărul 1 pe lista pentru europarlamentare, jurnalistul clujean Rareș Bogdan, au deschis culoarul spre scenă.

PNL a mobilizat peste 6000 de membri și simpatizanți la Cluj-Napoca pentru această lansare.

Clujul Politic a făcut o sinteză a principalelor declarații de la Cluj

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL și coordonatorul campaniei pentru Europarlamentare 2019:

Ziua bună și bine v-am găsit dragi ardeleni. Mă bucur să fiu astăzi în Capitala Ardealului, oraș cu adminitrație PNL, care dă ora exactă în modernizarea României. Sunteți una dintre cele mai puternice organizații liberale. Mulțumesc tuturor filialelor județene care sunt astăzi alături de noi. Vom da o bătălie grea, cea mai grea din ultimii ani.

Avem datoria să facem marea diferență, marea schimbare și asta o vom face pe două planuri. Trebuie să trimitem PSD-ul în istorie. Suntem singurii care o putem face și uitați-vă ce am făcut la Oradea și la Cluj-Napoca. Sunt exemple strălucite pe care doar PNL le poate oferi românilor. Doar PNL și nimeni altcineva a dovedit că se poate. Nici măcar noua stângă și visează anularea proprietății private. România merită mai mult decât PSD. Copiii României merită mai mult decât PSD. România e viitorul copiilor noștri. Ne vom uita neputincioși cum ne pleacă copiii la muncă? Cluj-Napoca este simbolul se poate. Orașul condus de Emil Boc este simbolul că se poate României. Putem face o Românie mai bună cu copii ei. La luptă

Daniel Buda, europarlamentar și președinte PNL Cluj.

Ne așteaptă niște alegeri importante pentru Parlamentul European. Să nu uităm că Uniunea Europeană ne-a asigurat de peste 60 ani pacea și stabilitatea, iată de ce trebuie să ne asigurăm că avem o Uniune Europeană stabilă. Avem oameni care au stat ani de zile ca și realizatori de emisiuni care au apărat drepturile oamenilor. Rareș, te felicit că astăzi ești membru al PNL.

Noi, europarlamentarii PNL, am reușit să creștem subvențiile pentru români. Am fost mereu aproape de românii din Europa atunci când drepturile lor când au fost încălcate.

Avem din nefericire de o guvernare PSD-ALDE iresponsabilă, care deși are la dispoziție fonduri europene pentru investirea în sănătate refuză să o facă. Românii vor vota pentru România în care vor să trăiască și trebuie să fie conștienți că doar PNL le poate asigura o viață mai bună”.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca

„Bine ați veni la Cluj-Napoca, bine ați veni în Sala Polivalentă a campionilor din România. De azi înainte campionii politici ai Româneii suntrem noi din PNL. Un lucru devine tot mai clar, în 26 mai Partidul Național Liberal va fi prima forță politică din România, pentru asta suntem aici. Avem ingredientele și condițiile necesare. Avem o listă extrem de profesionistă și de bine pregătită pentru europarlamentare. Avem în listă un lider ca Rareș Bogdan, care din 1994 face parte din familia PNL.

Avem o listă cu europarlamentare care s-au validat deja în Europa și în România. Daniel Buda, care nu numai că s-a bătut pentru drepturile și subvențiile fermierilor, dar se bate și pentru drepturile românilor din Diasporă. Felicitări, Siegfried Mureșan, Adina Vălean sau Cristian Bușoi.

Partidul nostru aparține Partidul Popular European, care a construit Uniunea Europeană. Avem astăzi acea forță politică care astăazi se bate pentru viitorul europei. Trebuie să le spunem românilor să nu își irosească votul, nu trebuie să lăsăm populiștii și extremiștii să le distrugă viitorul.

Avem cele mai performante administrații locale, uitați-vă la Oradea, Arad sau Timișoara, care sunt campioane la absorbția fondurilor europene și la dezvoltare. Felicitări tuturor dragi colegi din administrația locală.

În 26 mai succesul nostru este și succesul României.

Alin Tișe, președinte Consiliul Județean Cluj

„Suntem onorați să vă avem oaspeți astăzi în Cluj și ne bucurăm că organizația Cluj și Transilvania are pe listă doi candidați care merită, care vor reprezenta cu cinste Clujul și România, Rareș Bogdan și Daniel Buda.

Cred că aceste alegeri sunt mai mult ca niciodată despre România. Este un drum care va începe acum și se va termina anul viitor, vorbim de patru cicluri electorale pe care PNL trebuie să le câștige, anul 2020 trebuie să aducă PNL-ul la guvernare.

Avem o echipă performantă care este parte dintr-un succes. Cred că România nu poate să aibă alt parcurs decât cel din Uniunea Europeană, din păcate PSD-ul vrea să ne ducă spre Est. De fapt PSD a distrus această țară. Dacă vrem să avem un viitor pentru copii noștri trebuie să scăpăm de PSD, această hidră a României.

Aș vrea pentru un moment să vă spun că aceste rezultate ale PNL-ului nu ar fi fost posibile fără voi, domnii primari. Cred că în campania electorală trebuie să spunem oamenilor aceste modele de succes.

Cu voi, aleși noștri, vom construi orașele și comunele din România, iar această echipă este cea mai puternică. Clujul este un exemplu”.

Ilie Bolojan, primarul municipiului Oradea:

„Ne așteaptă câteva campanii importante. Ne place sau nu ne place România este o țară care are mari întârzieri, peste 200 ani, în timp ce ei aveau urbanizarea cu burgurile europene, noi doar în Transilvania aveam urbanizarea cu mijloace europene. Interesul nostru este Uniunea Europeană, nu altceva. Uniunea Europeană înseamnă pentru România fonduri europene. Pentru asta trebuie lucrat, nu putem înjura Europa pentru că nu suntem în stare să accesăm banii pe care ei îi pun la dispoziție.

Ei ne creează condiții ca noi să beneficiem de aceste avantaje, dar asta depinde de noi. Asta e motivul pentru care trebuie să le explicăm românilor că țara noastră are nevoie de Europa, noi nu trebuie să înjurăm Europa. Noi facem parte dintr-o familie europeană în care suntem respectați.

Cu fruntea sus putem să facem campanie pentru partidul nostru și pentru Partidul Popular European.

Cea mai mare catastrofă pentru România este incompetența, vă spun din proprie experiență pentru că am de a face în fiecare zi cu ea în ministere.

E o obligație față de copiii noștri și față de țara noastră să scoatem țara din mâinile PSD-ului.

Lista noastră e o combinație de experiență și de oameni noi, nu te poți da niciodată doar cu oameni noi, avem doi primari pe listă. Dragi aleși locali, dacă nu luptăm pentru Ghiță Falcă și Mircea Hava, când să luptăm? Avem oameni cu experiență în Parlamentul European.

Faceți ce trebuie nu pentru Partidul Național Liberal, ci pentru România. Munciți la această campanie ca și cum ați munci pentru dumneavoastră.

Cristian Bușoi, europarlamentar

„Mă bucur să fiu astăzi în Cluj, municipiu condus cu atâta pricepere de Emil Boc. Alegerile europarlamentare sunt un moment foarte bun ca România să iasă din zodia nefastă a perioadei de când alegerile au fost câștigate de PSD.

Drumul nostru spre guvernare va începe cu alegerile europarlamentare, unde PSD va pierde rău și PNL va câștiga

Cel mai mult îmi doresc să contribui în perioada următoare la construirea spitalelor regionale, dar trebuie ca Guvernul României să își dorească acest lucru. Construcția spitalelor regionale cu fonduri europene va fi un obiect foarte important al Partidului Național Liberal și al meu ca europarlamentar”.

Siegfried Mureșan, europarlamentar

PNL este singurul partid care poate bate PSD-ului. I-am bătut în Parlamentul României și în Parlamentul Euroipean. Am obținut mai mulți bani pentru studenți, mai multe fonduri europene. În acest moment guvernul PSD-ALDE nu reușește să atragă fonduri europene, singurele fonduri care vin în Romîania sunt cele atrase de președinții de Consilii Judeșene și de primari.

Noi suntem un partid credibil, proeuropean, respectat știm la ce uși să batem și când o facem ni se deschid, iar acest lucru estre foarte important. Va trebui sa spunem românilor de ce alegerile europarlamentare sunt foarte importante pentru fiecare dintre dumneavoastră.

Mergem la victorie”.

Vasile Blaga, candidat la Europarlamentare

„Ca întotdeauna, adversarul nostru a fost și va fi PSD, care este cel mai anti-european partid. Venind de la Oradea la Cluj, plin de bannere cu mesajele PSD-ului, Patrioți în Europa, păi de ce nu sunt patrioți în România, de ce nu construiesc spitale regionale, autostrăzi. PSD-ul e slăbit, dar nu e bătut.

Eu cred că suntem în competiție cu toate partidele care s-au inclus în campanie electorală. Trebuie să ne batem și mai mult pentru partidul ăsta, să guverneze România.

Am convingerea că împreună noi toți astăzi vom face tot ce trebuie pentru România și vom scoate PSD-ul de la guvernare pentru cel puțin două cicluri electorale”

Mircea Hava, primarul din Alba-Iulia, candidat la europarlamentare

„Avem cel mai bun care poate să comunice cu oamenii, omul care s-a bătut de ani de zile cu ceea ce înseamnă ciuma roșie, este capul listei europarlamentare a PNL. Și mă bucur că pot să ii spun aici la Cluj, Rareș, bine ai venit acasă, aici e locul tău, în familia liberală.

Fără bani europeni n-am fi făcut nimic”

Rareș Bogdan, candidat la europarlamentare

„Mulțumesc, Transilvania. Mulțumesc, România.

Teleormanul vrea să conducă România, să o umilească. Vreți să vă conducă în continuare gașca infracțională de la Teleorman, sau vreți să vă conducă oamenii care au ridicat orașele Românei? Uitați-vă la această sală, este unică în Romania, nu o veți vedea în orașele PSD-ului.

Noi avem ce arăta, dragii mei. Avem cei mai buni administratori de orașe și de județe. 10 consilii județene ale PSD-ului nu au adus atâtea fonduri europene câte au adus prietenul nostru Alin Tișe la Cluj.

Noi , ei, au adus banii care dezvoltă comunitățile locale, ceilalți au furat banii care dezvoltă comunitățile locale. Vreți să guvernăm România? Vreți să oprim și să îngenunchiem ciuma roșie? Vreți ca analfabeții să părăsească palatul Victoria? O vom guverna, cu ajutorul dumneavoastră și cu ajutorul președintelui Klaus Iohannis, care va câștiga cel de-al doiea mandat.

Aceste alegeri sunt despre dumneavoastră, despre rămânerea noastră în Europa. Vreți cu Rusia sau vreți cu Germania, America sau Uniunea Europeană?

Ei vor sa pună mâna pe România, a venit momentul eliberării de Liviu Dragnea, Olguta-Vasilescu, Manda, Dăncilă. Revoluția liberală a început ieri la Timișoara, azi la Cluj, și de mâine în toata țara.

Astazi la Cluj se dă semnalul marii eliberări de ciuma roșie.

Nu v-ați săturat ca de 2 ani și 4 luni să vorbim de infractori mai mult decât de campioni? Eu am învățat ceva, că în democrație hoții stau la pușcărie. Eu nu vreau să plec din țara aceasta. Acolo e ficiorul meu, acolo e soția mea care poartă în pântece fetița mea care se va naște în iunie. Nu vreau să plec din Romania, vreau să îi aduc pe frații mei acasă. Vreau să luptăm împreună pentru eliberarea României.

România va fi începând cu 27 mai o Românie liberală. PNL va repurta prima mare victorie, cu ajutorul bunului Dumnezeu. PSD-ALDE vor fi îngenuncheate de domneavoastră. Să aveți încredere că vom câștiga, PNL va fi primul partid al României, iar PSD va cădea în genunchi în mocirla în care își ține comunitățile pe care le conduc”

Ludovic Orban. președinte PNL

„Am ajuns și la Cluj-Napoca să dăm semnalul că PNL are tot cei trebuie să ducem România în primul rând în Europa, iar aceștia suntem noi, Partidul Național Liberal.

Am deschis dimineață televizorul și nu mi-a venit să cred ce văd. Suntem în Postul Paștelui și orice orice român de bun simț care își respectă tradițiile și semenii știe că în post nu se fac nunți. Ce credeți că am văzut la televizor? Toată ciuma roșie, toți cei care s-au bătut cu mâna în piept au fost la acea nuntă.

De vreo două săptămâni am văzut că au mai invetat o telenovelă – aurul României. Sigur că ei visează noaptea lingouri de aur, pentru că ei sunt urmașii celor care au fost aduși pe tancuri de cei care ne-au furat aurul României. Dar vreau să le spun că aurul României nu sunt lingourile, sunt oamenii care trăiesc în această țară, oamenii care pot să dea strălucire acestei țări, oameni care pot să ducă România în primul rând în Europa.

Noi ne luptăm cu o ciumă care își are originile în trecutul comunist, oamenii ăștia nu au nicio legatură cu democrația, nu o să îi vedeți niciodată ca noi, aproape de oameni, ca primarul Emil Boc care se plimbă liniștit pe stradă fără escorta poliției sau cu interlopi ca fiul lui Dragnea. Lor le este frică de români, pentru că au călcat în picioare tot ceea ce reprezintă interesul oamenilor, pentru că au impiedicat milioane de români să traiască așa cum merită. Noi ne dorim o Românie puternică, iar o Românie puternică nu se poate construi numai oameni educați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *