Cutremur în PSD Cluj! Deputații Nasra și Itu au plecat la Pro România după ce noul președinte le-a cerut demisia. Dăncilă vine la Cluj să încerce detensionarea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Cutremur în PSD Cluj . Deputații Horia Nasra și Cornel Itu au demisionat din partid și s-au înscris în Pro România.

Colegii nostri deputati Cornel Itu si Horia Nasra ( alaturi de senatorul Vasile Ilea, Remus Lapusan si multi alti primari si consilieri social democrati) au venit azi in Echipa ProRomania – pentru ca este nevoie de un nou inceput, o noua gandire de Stanga moderna, profesionista si responsabila!

Suntem ProRomania – si tinem doar cu Romania!”, a declarat Victor Ponta, președintele partidului.

Horia Nasra și Cornel Itu spun că nu sunt De acord cu numirea unui  controversat om de afaceri,  care are o multitudine de procese, ca președinte al PSD Cluj impus de la centru fără alegeri. Nasra era președinte interimar dar nu a fost un susținător al lui Dăncilă. Cei doi parlamentari au cerut alegeri pentru șefia organizației PSD Cluj dar noul președinte interimar le-a solicitat vehement demisia. De asemenea, o serie de primari, conform Făclia de Cluj, au fost astăzi la București la președintele PSD, Viorica Dăncilă, și au cerut alegeri libere, acuzând limbajul suburban și chiar amenințări proferate de noul președinte interimar.

Viorica Dăncilă a refuzat să facă alegeri, iar doi din trei deputați PSD de Cluj și-au dat demisia.

Doar deputatul Cristina Burciu a rămas parlamentar PSD. Ea este o apropiată a primarului Cristian Matei din Turda, care îl susține pe actualul președinte interimar al PSD Cluj.

Conform Actual de Cluj.ro Dăncilă le-a zis primarilor că vine să detensioneze situația la Cluj dar acest lucru este imposibil pentru că pesediștii vechi nu vor să lucreze cu actualul președinte interimar. 

Noul președinte a reactivat politicieni penali, ca fostul deputat Alexandru Cordoș, inginerul Ștefan Dimitriu sau politicieni ieșiți la pensie, ca Grigore Zanc, controversat profesor de socialism științific din UBB, contestat vehement de studenții anticomuniști, de la filosofie, la UBB în 1990.

Ce spune Liviu Alexa

„Eu am anticipat încă de ieri această trădare penibilă. I-am spus doamnei premier că acești oameni sunt niște infecții ale partidului la Cluj. Cel mai rușinos pentru ei este că au primit votul cetățenilor pentru sigla PSD, dar și mai rușinos este să ne uităm la faptul că Horia Nasra a ajuns în această postură autoincluzându-se pe primul loc pe lista la Camera Deputaților, iar domnul Itu, în numele acestui post de deputat rezolvându-și toate mendrele posibile și imposibile pentru propășirea buzunarului său”, a declarat, în replică, Liviu Alexa pentru Transilvania Reporter.

Precizăm că primarii pot rămâne fără mandat numai dacă își dau singuri demisia din partid și se înscriu în alt partid, de aceea mulți ezită să plece din PSD. La parlamentari nu e așa, ei rămân independenți și își continuă activitatea în legislativ dacă demisionează din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *