Noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila, propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Noul ministru al Dezvoltării, Lucrărilor publice şi Administraţiei, Cseke Attila (UDMR), propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, fără să mai aibă statut de „înalți funcționari publici”, scrie România Liberă.

Acesta propune ca prefecții și subprefecții să fie politicieni, fără să mai aibă statut de „înalți funcționari publici”. După o asemenea modificare, prefecții și subprefecții ar fi scoși din categoria înalților funcționari publici și ar fi incluși în categoria demnitarilor – urmând a ajunge în acele funcții la propunerea unui partid politic.

„Noi propunem Guvernului, în prima lectură am propus textele în acest sens, ca statutul prefectului şi subprefectului să fie modificat şi faţă de situaţia actuală – în care ei sunt înalţi funcţionari publici, dar ştim, de fapt, de unde vin, să devină statut, funcţie de demnitate publică”, a anunțat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, după ultima ședință de Guvern a anului 2020.

Cseke a susținut că, până acum, unele persoane ajungeau în funcții de prefect sau subprefect cu susținerea mascată a unor partide politice.

La Cluj avem prefect liberal, Mircea Abrudean, și doi subprefecți, Irina Munteanu, PNL, impusă în urma lobbyul primarului liberal al Câmpiei Turzii, Dorin Lojigan și Gyorke Zoltan, apolitic, care a câștigat de două ori în instanță funcția. Inițial el a ajuns subprefect, prima oară, din partea PNL. A doua oară a fost debarcat, dar Gyorke a contestat destituirea din nou în instanță, a câștigat și a fost repus în funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *