Boc laudă elita medicală clujeană pentru implicare în lupta anti pandemie

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a spus astăzi într-o intervenție telefonică la Napoca Live că este meritul elitei medicale clujene că pandemia este ținută sub control la Cluj. El a mai afirmat că împreună cu subprefecții și  prefectul  județului Cluj și șeful DSP Cluj, formează o echipă care menține controlul asupra situației.

„Situația în spitale es destul de complicate, suntem aproape de limita superioară a locurilor la ATI, dar aici este marea măiestrie a medicilor din spitalele clujene că au reușit prin activitățile de pre-terapie intensivă să o multiplice și să prevină cazurile să ajungă la ATI. Aici ați modelul de la Spitalul de Boli Infecțioase, care au reușit să evite supraaglomerarea prin această modalitate.

Clujul este centru regional și primim pacienți din alte zone, de asta e această presiune, dar este meritul elitei medicale clujene care reușesc să facă față sau a omului de fier de la DSP Cluj, domnul Moisescu, care alături de doamna subprefect Irina Munteanu și noul prefect al județului Cluj, cu noi cu administrația locală, de a forma o echipă și de a ține sub control această situație. Este foarte complicat, recunosc asta, dar încă avem această situație sub control. Și fac un apel public încă o dată la respectarea regulilor, la vaccinare, astfel încât să evităm să ajungem într-o situație mai dificilă decât acum. Lucrurile sunt momentan sub control, nu am avut niciodată situația care să ducă la carantină, evident că pericolul rămâne, dar împreună putem menține situația sub control”, a declarat Boc.

Ce mesaj are edilul pentru cei care nu doresc să se vaccineze

„Pentru cei care nu doresc să se vaccineze evident că este dreptul lor, nimeni nu poate obliga pe cineva să se vaccineze, dar eu spun doar uitându-ma la mersul lumii, pe mapamond, într-o formă sau alta se va ajunge la acel pașaport de vaccinare, iar fără acela nu vei putea să călătorești în anumite zone, țări sau locuri, fie nu vei putea să participi la anumite evenimente sau cei care îl au vor putea să meargă mai ușor într-un mediu unde nu vor trebui să poartă masca, la restaurante probabil că se va ajunge la situația în care cei care s-au vaccinat nu vor mai fi nevoiți să poarte mască.

Încet dar sigur vaccinul va deveni un element de viață socială, multe evenimente vor fi condiționate de acesta. Nu este obligatoriu să te vaccinezi, dar dacă vrei să mergi undeva va trebui să îl faci.

La nivel european am susținut ca Uniunea Europeană să vorbească aceeași limbă și să impună un singur model de pașaport de vaccinare, pentru activitățile economice și la reluarea turismului și a tuturor activităților, pentru cei care vor dori. Nu spun că este obligatoriu, dar eu mă atașez celor care susțin vaccinul”, a mai susținut edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *