Radu Chirilă, președinte USR Cluj, la Clujul Politic LIVE!: „USR-PLUS este în opoziție locală la Cluj, față de UDMR și PNL”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele USR Cluj, avocatul Radu Chirilă, 32 ani, a fost invitatul din această dimineață de la Clujul Politic LIVE!, în care a vorbit despre opoziția din Consiliul Local Cluj-Napoca și Consiliul Județean, precum și despre numirea prefectului UDMR la Cluj.

„Cred că USR-PLUS este în opoziție locală la Cluj, față de UDMR și PNL, iar asta se poate vedea și în ședințele de la Consiliul Local și Consiliul Județean, care sunt conduse de PNL și UDMR. Ei au primari, viceprimari și așa mai departe. Încercăm să facem o politică curată, să avem proiecte pe care să le ducem în față și cred că cu timpul și colegii de la PNL și UDMR vor vedea că noi facem politică nu în detrimentul cetățenilor, ci cu scopul de a ajuta și a aduce plus-valoare actului de guvernare, chiar dacă suntem în opoziție”, a declarat Chirilă.

Despre mediul rural

„În mod evident cred că fiind mediul rural oamenii sunt puțin mai reticenți la nou și la politica altfel. Cred că lucrul acesta stă nu neapărat de lipsa de informare, ci de lipsa unor modalități mai noi de a ajunge la informație, inclus la relație cu internetul, Facebook-ul, mediul unde noi comunicăm cel mai bine”, a mai precizat președintele USR Cluj.

Despre scandalul numirii prefectului UDMR la Cluj

„Știam cu toții cum s-a făcut numirea prefectului la Cluj, totul s-a făcut la centru, totul s-a făcut matematic, nu a fost o surpriză pentru noi că prefectul a fost numit de la UDMR și nu cred că această surpriză a fost pentru domnii de la PNL. Surprinzător au fost reacțiile lor și gestul lor de a ataca și de a duce discuția într-o zonă puțin șovină-naționalistă, cred că în marea lor majoritate clujenii au reacționat negativ la aceste comentarii. Nu cred că își aveau rostul în Clujul de cinci stele, de secol 21, cu care ne mândrim și se mândresc și dânșii.

Probabil problemele aici țin de puterea prefectului, care în mod real are posibilitatea să cenzureze actele Consiliului Local și ale primarului implicit, probabil că supărările au venit din această zonă. A fost doar un foc de paie, cred că alianța de guvernare PNL-UDMR funcționează în continuare și va funcționa la Cluj”, a declarat Chirilă.

1 thought on “Radu Chirilă, președinte USR Cluj, la Clujul Politic LIVE!: „USR-PLUS este în opoziție locală la Cluj, față de UDMR și PNL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *