USR Gilău îl atacă pe primarul Gelu Topan că și-a numit fără concurs consilierul personal și administratorul public al comunei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Numirea administratorului public al comunei Gilău a dat naștere unui scandal între reprezentanții USR din localitate și primarul Gelu Topan.

USR Gilău îl acuză pe edilul Gilăului că a permis angajarea prin dispoziția de primar, fără concurs, a administratorului public și a unui consileir personal al primarului.

„Azi vi-l prezentăm pe administratorul public al comunei Gilău, dl Ciubotaru Vlad Costel.

Dl Ciubotaru a obținut postul de administrator public prin numire directă de către dl primar Topan Gelu. Nu a existat niciun concurs, așadar nici o intenție de a alege pe cel mai bun printr-o competiție.

Ce credeți, ar fi fost normal să existe o competiție între mai mulți candidați care au competențe și un plan pentru dezvoltarea comunei noaste? Poate existau și persoane din Gilău care erau interesate de această funcție. Adică cineva care să cunoască problemele comunității și să propună soluții concrete.

Ca și exemplu, la concursul pentru postul de administrator public de la Timișoara, s-au înscris 307 persoane. Așa se procedează când se dorește transparență în administrație.

Despre experiența în muncă a dlui administrator public, nu este prea mult de spus: Administrația Bazinală de Apă Someș Tisa și o firmă de apartament cu sediul în comuna Baciu. Iată dragi gilăuani cum se aplică și în Primăria Gilău rețeta de promovare de la Apele Române!

Pentru funcția în care a fost numit, tânărul administrator este remunerat cu 8320 RON, salariu de bază, la care se adaugă și alte beneficii.

Și mai important decât acestea, este faptul că primarul comunei Gilău, dl Topan și-a delegat către dl Ciubotaru, atributul de ordonator principal de credite. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că dl primar “s-a spălat pe mâini de responsabilități față de comuna Gilău” iar dl Ciubotaru are pe mâini bugetul comunei, răspunde de investițiile din comună, achiziții, evidența patrimoniului, etc. Ordonatorul de credite delegat își exercită atribuțiile asupra TUTUROR categoriilor de cheltuieli aferente bugetului local.

Așadar, dacă și-a delegat atribuțiile, primarul Facebook, Topan Gelu, are destul timp să se laude pe Facebook. Se pregătește să taie panglicile la realizările fostului primar și să sugereze că ar fi ale lui.

Odată cu schimbarea primarului, ne punem întrebarea ce a câștigat Gilăul? Se pare că s-a schimbat doar culoarea politică iar năravurile au rămas aceleași”, au anunțat cei de la USR Gilău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *