Până la ce oră se poate circula de Înviere. Peste 1.000 de polițiști clujeni mențin ordinea

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Guvernul condus de Florin Cîțu a stabilit, pe 8 aprilie, odată cu prelungirea stării de alertă, și până la ce oră se va putea circula de Paștele Ortodox, dar și până la ce oră vor fi deschise magazinele. 

Potrivit Hotărârii de Guvern din 8 aprilie/2021, în noaptea de Înviere (sâmbătă, 1 mai – duminică, 2 mai) va fi permisă până la ora 5 dimineața, iar magazinele vor fi deschise până la ora 20:00 înainte de Paște. De asemenea, stațiunile de pe litoral vor fi deschise, iar unitățile de cazare pot fi ocupate în procent de cel mult 70%.

Articolul 2, punctele 6 și 7 din HG din 8 aprilie decide că: 

6. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 1 mai—2 mai 2021, în intervalul orar 20,00—5,00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase;
7. În toate localitățile se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 8 mai—9 mai 2021, în intervalul orar 20,00—5,00 pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan;

Anexa nr. 3, Art. 7, Alin. 8:

Prin excepție de la prevederile alin (3) și (4), în zilele de 23 aprilie 2021 și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își pot organiza și desfășura activitatea în intervalul orar 05:00-20:00. În intervalul orar 20:00-05:00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu”, se arată în hotărârea din 8 aprilie.

Peste 1.000 de polițiști clujeni în județ

În perioada Sărbătorilor de Paște, peste 1.000 de poliţişti vor acționa pentru menținerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea oricăror fapte antisociale, prevenirea răspândirii visurului COVID-19 și reducerea numărului de accidente de circulație. De asemenea, polițiștii vor intensifica acțiunile pentru verificarea legalității activităților comerciale din piețe, târguri și centre comerciale, în scopul prevenirii și combaterii încălcărilor prevederilor legale din domeniu și verificării respectării normelor impuse în contextul starii de alertă. O atenție deosebită va fi acordată zonelor cu lăcașuri de cult și a celor în care se vor desfășura manifestări publice, zone cu un aflux mare de persoane în care vor fi instituite dispozitive de poliție suplimentare. Cu ocazia slujbei de Înviere, efective de polițiștii, jandarmi și polițiști locali vor fi prezenți la 132 de biserici de pe raza județului, locații unde se preconizează că vor participa peste 100 de persoane la slujbele oficiate”, au declarat reprezentanții Poliției Cluj.

Polițiștii clujeni îi mai sfătuiesc pe credincioșii care merg la biserică să mențină distanța și să poarte masca de protecție. 

Joi, 30 aprilie, rata de infectare în Cluj a fost de 2,62/1.000 de locuitori, ceea ce înseamnă că restricțiile de weekend nu se mai aplică, hotărâre luată începând de miercuri, atunci când s-au deschis și restaurantele în interior. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *