Moţiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu, citită în Parlament. Social-democraţii l-au aplaudat pe Romaşcanu

Politica nationala

Cele două Camere ale Parlamentului s-au întrunit, miercuri, în şedinţă de plen reunit, pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD. Merită precizat că banca Guvernului a rămas goală. Nici premierul şi nici miniştrii nu au luat parte la şedinţă.

În moţiunea care începe cu versuri din George Bacovia, PSD susţine că guvernul duce economia ţării spre prăpastie cu o viteză uluitoare şi că nivelul de trai al românilor se prăbuşeşte. Moţiunea a fost doar citită astăzi, urmând să fie dezbătută şi votată în şedinţa de plen reunit de marţi. Mai merită precizat că Ludovic Orban a anunţat că parlamentarii liberali vor participa la şedinţă dar nu vor lua parte la vot.

Moţiunea a fost citită de fostul purtător de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, care s-a remarcat prin faptul că înaintea unei conferinţe presă, supărat că jurnaliştii au părăsit sala pentru a-l aştepta pe Marcel Ciolacu, a afirmat, neştiind că microfonul este deschis, că reporterii merită o … în ..r.

Interesant este că PSD, partid care a dat-o premier pe Viorica Dăncilă, renumită pentru gafele ei de exprimare, a acuzat în moţiune că actuala Coaliţie a pus în posturi cheie analfabeţi.

„În posturi cheie din economie au fost numiţi ‘oamenii cu şcoala vieţii’ – analfabeţi la Apele Române, cioclii la spitale, cosmeticiene la Romatsa, şomeri, a căror singură idee erau ‘afacerile’ dubioase şi achiziţiile publice la suprapreţ. Asta aţi făcut! Pe banii românilor, în timp ce lor le-aţi îngheţat veniturile! Încă un motiv pentru ca acest guvern să plece!”, au scris social-democraţii în moţiune.

„Guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR conduce economia României spre prăpastie cu o viteză uluitoare! România trăieşte de pe o zi pe alta, din împrumuturi masive luate la dobânzi astronomice. Preţurile au explodat, buzunarele românilor s-au golit. Facturile s-au dublat, alimentele de bază au devenit bunuri de lux, medicamentele esenţiale ori nu se găsesc, ori sunt foarte scumpe. Cursul euro/leu a ajuns la 5 lei, iar litrul de benzină a depăşit 6 lei. Numai ‘lucruri fantastice’!!!

Datoria publică bate reord după record, iar de ţinta de deficit de 3% nu îşi mai aminteşte nimeni! Cu toate acestea, alocaţiile, salariile şi pensiile sunt îngheţate şi antreprenocrii se plâng că statul nu le plăteşte lucrările efectuate! Nu se dau bani la stat, nu se dau bani nici la privat!”, se mai arată în textul moţiunii de cenzură.

Deşi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, se declara încrezător că moţiunea ar putea trece, acest lucru este extrem de puţin probabil. Pentru a fi adoptată moţiunea de cenzură trebuie să întrunească 234 de voturi, respectiv, jumătate plus unu din numărul de mandate. Însă PSD şi AUR au împreună doar 203 voturi şi este greu de crezut că mai au de unde scoate alte 31.

Mai merită menţionat că, în timpul citirii moţiunii de cenzură, liberalii au ieşit în număr mare din sală. În schimb, la finele îndelungatei lecturi, parlamentarii PSD l-au aplaudat pe Romaşcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *