Ciolacu: Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Preşedinta Comisiei Europene are dreptul la opinie

Politica nationala

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat miercuri seara, la România TV, că nu susţine vaccinarea obligatorie, dar le-a recomandat totuşi cetăţenilor să se vaccineze anti-COVID-19.

Reacţia social-democratului vine în contextul în care preşedintele Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, a susţinut că Uniunea Europeană ar trebui să ia în calcul introducerea obligativităţii vaccinurilor împotriva COVID-19, ca măsură preventivă faţă de răspândirea rapidă a noii tulpini a virusului, Omicron.

“Exclus ca eu vreodată să susţin vaccinarea obligatorie. Preşedinta Comisiei [Europene – n.r.] are dreptul la opinie. Eu am trăit sub comunism, când toate lucrurile se impuneau. Cred, în continuare şi cu convingere, că nu trebuie impusă vaccinarea obligatorie. Este dreptul fiecăruia să decidă”, a declarat Ciolacu.

Într-o notă ironică, liderul PSD a adăugat că, deşi s-a vaccinat cu trei doze, nu i-au crescut “solzi, coadă sau degete mai lungi”.

„Eu m-am vaccinat de trei ori. Mă uit în fiecare seară să văd dacă am solzi, coadă sau degete mai lungi. Nu, nu s-a întâmplat. Sunt la fel de sănătos. Cu adevărat, cel care nu se vaccinează trebuie să respecte şi dreptul meu la viaţă. El va avea mai multe lucruri de respectat decât mine, care m-am vaccinat”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *