Volodimir Zelenski va ține un discurs în Parlamentul României

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, va susține azi la ora 19:00, un discurs în cadrul Ședinței Comune a Senatului și Camerei Deputaților, conform Ordinii de zi a Senatului.

Programul Ședinței Comune a fost stabilit în cadrul Birourilor Parlamentare Reunite azi la ora 12. Decizia vine după ce Florin Cîțu, fostul președinte al PNL și Președintele Senatului, a anunțat pagina sa de Twitter, încă de săptămâna trecută că „va aranja”  ca acest discurs să aibă loc.

Marcel Ciolacu, l-a apostrofat pe fostul partener de Coaliție spunând: „Este un lucru foarte important și vorbim de un președinte al unui stat suveran atacat de către Rusia, unde este un genocid și din acest moment eu nu mai am nicio reținere să spun că Putin este un criminal de război. Cred că calea diplomatică, nu calea de Facebook, și încercarea pe Facebook de a ne face imagine, calea diplomatică este cea normală.”

Volodimir Zelenski a fost prezent de începutul invaziei ruse în țara sa , prin video-conferință, în cadrul Parlamentului Statelor Unite ale Americii, în Parlamentul britanic, francez, canadian, german, italian, israelian și polonez. De asemenea, liderul de la Kiev a fost prezent în Parlamentul European și în cadrul Summitului NATO de la Bruxelles de luna trecută.

Text de Cătălin Todea, jurnalism an 1, UBB

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *