Influența lui Boc în Guvern are rezultate. Edilul Clujului l-a convins pe premier că „majorarea impozitelor pe locuințe se amână cu un an”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Asociaţia Municipiilor din România, for condus de de Emil Boc, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă amânarea intrării în vigoare a noului mod de calcul al impozitului pe clădiri, care trebuia aplicat de la 1 ianuarie 2023, iar șeful Executivului a fost de acord.

Astfel, majorarea impozitelor pe apartamente şi case va fi amânată cu un an, la sugestia Asociației Municipiilor din Romania.

„Era imposibil de pus în practică această nouă modalitate de calcul a impozitelor pe apartamente şi clădiri, pentru că nu există o bază de date care să stabilească valoarea de piaţă a apartamentelor, aşa cum şi-a asumat Guvernul modificarea acestor impozite în PNRR”, a explicat analistul economic Adrian Negrescu la Antena 3.

Potrivit propunerilor de modificare a Codului Fiscal, aprobat în luna iulie, de la 1 ianuarie 2023 urmau să crească atât impozitul pe proprietăți, cât şi impozitarea chiriilor încasate de proprietari, aceștia urmând să plătească 10% din suma efectivă încasată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *