Stroe: Este parte a unei strategii permanente a AUR de a duce lucrurile în extrem/ Ei sunt nişte scandalagii de serviciu, ei sunt nişte figuranţi în toate aceste scenete foarte bine regizate

Politica nationala Slider

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că atitudinea celor de la AUR este parte a unei strategii, el susţinând că reprezentanţii acestui partid ”sunt nişte scandalagii de serviciu” şi ”nişte figuranţi în toate aceste scenete foarte bine regizate”.

”Este parte a unei strategii permanente a AUR de a duce lucrurile în extrem, atât prin exemplul pe care îl dau în cadrul dezbaterilor parlamentare, unde au recurs nu numai la violenţe verbale, ci şi fizice – au încercat să intre cu droguri, cu gloanţe în Parlament, încearcă tot timpul să creeze scandal, încearcă să ofere publicului sau susţinătorilor lor puterea exemplului lor de a combate prin violenţă orice fel de idee cu care ei nu sunt de acord. De altfel, ei sunt nişte scandalagii de serviciu, ei sunt nişte figuranţi în toate aceste scenete foarte bine regizate, atenţie, în care dacă le faci pe plac şi intri în jocul lor s-ar putea, în mod neintenţionat, nevoit, să fii parte, să fii distribuit în rolul unor personaje negative cu care, chipurile, ei se războiesc”, a afirmat Ionuţ Stroe, miercuri seară, la TVR Info. 
 
El a spus că ”nici măcar nu s-a înţeles la ce îndeamnă AUR prin aceste manifestări”.
 

Reprezentantul PNL a subliniat că liberalii au cerut celor de la AUR să transmită ce anume vor prin protestul lor. 
 
”Nu au fost foarte clari în a-şi exprima anumite solicitări în raport cu agenda noastră de lucru sau cu agenda lor, probabil, pe care vor să şi-o impună în Parlament. Ţipau ceva de comasate, ţipau ceva de fermieri, ţipau ceva de fel de fel de interese obscure, anti-europene. Este parte a unei permanente încercări de aduce lucrurile în extrem şi de a câştiga voturi, simpatizanţi, adepţi”, a adăugat Stroe.
 
El este de părere că reprezentanţii AUR ”depăşesc orice fel de limită legală de exprimare politică”, adăugând că Parlamentul ”nu e ring de box”.
 
Parlamentarii AUR au protestat, miercuri, la Parlament, în sala grupului parlamentar al PSD, unde trebuia să înceapă o şedinţă a conducerii partidului, faţă de intenţia Guvernului condus de premierul Marcel Ciolacu de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale. Liderul AUR, George Simion, a avut un schimb de replici cu preşedintele interimar al Camerei, Alfred Simonis, după ce acesta i-a cerut să părăsească sala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *