FOTO. OFICIAL. Sabin Sărmaș și-a anunțat candidatura la Primărie. ”Candidez din partea partidului clujenilor invizibili, cei nebăgați în seamă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul Sabin Sărmaș, 39 de ani, și-a anunțat astăzi, 1 martie 2024, oficial, într-o conferință de presă, candidatura la Primăria Cluj-Napoca.

El a declarat că ”am decis să candidez din partea partidului oamenilor invizibili, pe care îi reprezint, un partid care este o stare de spirit, oameni nevăzuți si neauziți, care sunt zeci de mii și duc Clujul în spate din 2016, cu rele și mai puțin rele.

Voi sunteți cei care nu vă permiteți din salariul pe care îl aveți să ieșiți la restaurant în cel mai scump oraș din țară, care alergați după 3 job-uri să vă permiteți un concediuu în Bulgaria, care vă plătiți cu greu iarna facturile, care stați ore în cozi neterminale de mașini, sunteți mamele care navighează cu cărucioarele pe trotuare ieșind pe carosabil.

Acesta a precizat că vrea să candideze pentru un oraș în care jumătate dintre locuitori nu își mai permite să trăiască, iar cealaltă este ignorată complet, chiar dacă ei sunt motorul economic Clujului.

Și cu toate astea nu plecați, pentru că nu aveți unde pleca, pentru că ați fost aici înainte de bunăstarea lui Boc, care ne-a sărăcit pe toți. Nu aveți de ce să plecați, ei ar trebui să plece, nu voi

Candidez pentru toți oamenii invizibili ai Clujului, extrem de tăcuți, care acum au o voce care le va servi interesele în Primăria Cluj-Napoca”, a spus Sărmaș.

El a mai spus că nu pleacă din PNL decât dacă e exclus pentru că el e din 2009 în partid, dinaintea fuziunii prin absorbție cu PDL-ul. Administrarea Clujului pentru Emil Boc a fost în ultimii ani o povară, a mai spus Sărmaș. 

”PNL e partidul care este cel care a primi PDL-ul  și s-a încercat o activitate comună dar ei au venit cu ”cine mișcă, mișcă-n brișcă”, așa nu se poate conduce. Nu pot spune dacă există un curent în PNL Cluj anti Boc, dar totuși 20 de ani e prea mult, mi-au spus mulți din partid și din alte partide și zone civice, de afaceri, academice.  Clujul are nevoie de alternativă, e nevoie de o alternativă. Dacă ne uităm în oglindă vedem că nu este acum o alternativă”, a spus acesta.

Întrebat de ce l-ar vota clujenii Sărmaș a spus că la 39 de ani a deschis o firmă (de IT n.red.), a înființat o autoritate națională de digitalizare, conduc o comisie în Parlament, de tehnologia Informației, am condus cea mai mare conferință din România (de IT). Boc în 2004 nu avea această experiență când a ajuns primar. El trebuia să facă un lucru, să deschidă Clujul după perioada Funar. Acum Clujul trebuie dus la un alt nivel”

Sprijinit de Forța Dreptei

Partidul Forța Dreptei Cluj a anunțat astăzi că îl susține astăzi pe Sabin Sărmaș la Primărie. Mișcarea e curioasă pentru că FD face parte alături de USR și PMP din Alianța Dreapta Unită. În acest caz USR e foarte probabil să își anunțe candidatul la Primărie, duminică la conferința județeană.

”Le mulțumesc, apreciez, pe toți cei care mă susțin. Eu voi apărea pe liste ca independentul Sabin Sărmaș, să știe toată lumea unde să pună ștampila”, a mai spus acesta.

Întrebat dacă e deranjat ca USR Cluj va avea candidat, cum se prefigurează, Sărmaș, a spus că nu știe cine pe cine ar încurca mai tare, pe el sau pe USR Cluj, pentru că el are electorat în publicul userist, fiind IT-ist.

Pentru a avea succes un contracandidat împotriva lui Emil Boc, el  trebui să fie susținut de toată Opoziția. Acesta fapt însă nu se prefigurează dacă USR își anunță propriul candidat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *