Ziua deținuților politici anticomuniști la Cluj. S-au depuns coroane de către asociația foștilor deținuți și partide

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ziua Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989 în România a fost marcată vineri, 8 martie la Cluj. Oficial ea este decretată pe …9 martie.

La Monumentul Rezistenței Anticomuniste din Cluj-Napoca,  Asociația Foștilor Deținuți Politici și autoritățile au organizat o slujbă religioasă și s-au depus coroane.

„Cu respect și recunoștință, ne amintim astăzi de curajul și sacrificiul deținuților politici anticomuniști. Lupta lor pentru libertate și dreptate rămâne un simbol al rezistenței împotriva opresiunii și un testament al spiritului neînfrânt al umanității. Să onorăm memoria lor și să ne angajăm să păstrăm vie flacăra libertății pentru care au luptat cu atâta vigoare”, a transmis pe pagina de Facebook a instituției,  Irina Munteanu, prefectul județului Cluj.

”Astăzi am participat la Cluj-Napoca la ceremonia dedicată Zilei Deținuților Politici Anticomuniști. Este datoria noastră să cinstim memoria celor care au luptat împotriva regimului comunist instalat în România începând cu 1946 de către bolşevicii din URSS. Eroii rezistenței au pus libertatea țării mai presus de libertatea lor personală!”, a spus și deputatul PNL, Radu Moisin.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *