Biroul Județean al PNL Cluj a confirmat decizia de excludere a lui Sabin Sărmaș. Boc mandatat să candideze la Primărie

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vineri seara, 15 martie, a avut loc ședința Biroului Județean al PNL Cluj. În cadrul acesteia, BPJ-ul a menținut decizia de  Biroului Municipal ca Sabin Sărmaș să fie exclus din PNL.  Decizia survine după ce Sărmaș a anunțat că va candida la primăria Cluj-Napoca, care este o încălcare statutară. De asemenea, o altă decizie importantă a BPJ-ului este ca actualul primar Emil Boc să candideze pentru al șaselea mandat la localele din 9 iunie.

Sabin Sărmaș a fost ”executat” rapid de PNL după ce, pe 1 martie, a anunțat că  va candida la primărie. În trei zile a fost exclus din PNL Cluj de BM, apoi în urma unei ședințe fulger, a fost schimbat de la șefia comisiei de IT din Camera Deputaților.

Așadar Sabin Sărmaș, care rămâne deputat independent în Parlament, va candida independent la Primărie. Două partide mici, Forța Dreptei Cluj și Alternativa Dreaptă Cluj au anunțat că îl susțin. De asemenea, conform Făclia de Cluj, sunt discuții la PSD Cluj să fie susținut de social-democrați, mai ales că Sărmaș este rudă cu președintele PSD Cluj, Vasile Dâncu. 

Contracandidații lui Sărmaș sunt, deocamdată,  Viorel Băltărețu de la USR Cluj și, dacă va candida, Emil Boc.

Organizația municipală l-a exclus pe Sabin Sărmaș din PNL! Urmează validare de BPJ

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *