Alegeri parlamentare 2020: A început scrutinul în diaspora. Peste 21.000 de români au votat

Politica nationala Slider

Procesul electoral în cadrul alegerilor parlamentare este în desfăşurare în străinătate, unde până sâmbătă la 7:00 ora României au votat peste 21.500 de români din afara ţării, scrie MEDIAFAX.

Potrivit datelor publicate online pe platforma Autorităţii Electorale Permanente, 21.329 de alegători au votat prin corespondenţă, iar 273 şi-au exercitat dreptul la urne, numărul total de votanţi la ora 7.00 fiind 21.602.

Sunt deschise secţii din Afganistan, Armenia, Arabia Saudită, Australia, Azerbaidjan, Belarus, China, Cipru, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite, Etiopia, Filipine, India, Irak, Japonia, Kazahstan, Kuwait, Letonia, Malaezia, Republica Moldova, Noua Zeelandă, Rusia, Qatar, Oman, Singapore, Sri Lanka, Vietnam, Turkmenistan, Ucraina, Turcia, Thailanda, potrivit Agerpres.

Prima zi a votării în străinătate va continua cu deschiderea secţiilor de votare din restul ţărilor, la ora locală 7:00. Având în vedere diferenţele de fus orar, votarea în străinătate se desfăşoară pe parcursul a 59 ore, ultimele urmând să fie deschise secţiile din vestul Statelor Unite ale Americii şi Canadei.

Românii din afara ţării au la dispoziţie două zile pentru a vota la alegerile parlamentare, sâmbătă şi duminică, între ora locală 07.00 şi ora locală 21.00, cu posibilitatea prelungirii votării până cel mult la ora 23.59 în cazurile în care mai există alegători care la ora 21.00 se află la sediul secţiei de votare sau se află la rând în afara sediului secţiei de votare, în aşteptarea exercitării dreptului de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *