Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, în cărți pentru funcția de Secretar General al Guvernului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Premierul Florin Cîțu a stabilit o listă cu trei nume pentru funcția de Secretar General al Guvernului (SGG), o instituție importantă cu rang de ministru în Guvernul României, scrie G4media.ro, care citează surse politice.

Printre numele vehiculate se regăsește și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, care se bate pentru această funcție cu fostul deputat Lucian Heiuș și Tănase Stamule, fost consilier pe probleme economice în Cabinetul Orban.

Miza numirii lui Abrudean pe poziția de SGG este una foarte mare pentru Cluj, acesta putând ajuta județul în proiectele majore de dezvoltare, cum ar fi Centura Metropolitană, Tren Metropolitan sau Metrou.

Ce atribuții are funcția de Secretar General al Guvernului?

Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti. Secretariatul General al Guvernului este condus de secretarul general al Guvernului, cu rang de ministru, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului.

Mircea Abrudean (35 de ani) s-a înscris în PNL de la vârsta de 18 ani. El a fost numit prefect al județului Cluj la finalul lui 2019, după preluarea guvernării de către liberali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *