Jurnalistul clujean Vasile Măgrădean s-a infectat grav cu SARS-CoV-2. Mărturii tulburătoare: „Dacă ai noroc și zile de la Cel de Sus, scapi și revii la cei dragi. Dacă nu, te duci să te-ntâlnești cu Sf. Petru direct”

Slider

Colegul nostru de presă Vasile Măgrădean, cu o experiență de peste 20 de ani, s-a infectat cu virusul SARS-Cov-2. Grav. De două săptămâni, Vasile e în luptă cu virusul. N-are alte boli, n-a fumat niciodată și şi-a luat cam toate măsurile de protecţie. Plus că trecuse de prima etapă a vaccinării.

Cu toate astea, SARS-CoV-2 l-a luat prin surprindere. Debutul bolii l-a prins, crede el, la muncă, după ce a participat, în 20 martie, la un protest în centrul Clujului. Trebuia să transmită despre cei care nu cred în COVID, în mască, în restricții. La-nceput, a avut febră de 37 de grade Celsius și tuse seacă. Medicul i-a spus că e „o bronșită” și i-a dat tratament. Dar starea nu i s-a ameliorat deloc nici după trei zile. Dimpotrivă, febra s-a dus la 37,5, sub tratament fiind. A făcut testul PCR și … a fost pozitiv COVID. Apoi febra a urcat la 38 și a ajuns la 39,2 grade Celsius!

Din cauza febrei îmi ardeau obrajii. Am avut un fel de febră pe care n-am mai întâlnit-o până acum; aveam mâinile reci ca gheaţa, dar îmi ardea fruntea şi aveam 39 de grade. O senzaţie… Şi tusea seacă, care n-a cedat nici ea deloc şi care îmi îngreuna vorbirea şi mâncatul. Şi saturaţia de oxigen scădea la 92-93%, nu mai respiram normal”, spune Vasile Măgrădean (52 de ani).

Cu starea de sănătate grav afectată de SARS-CoV-2,Vasile s-a internat, la cererea medicilor, la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca. 

Ideea e că îţi afectează plămânii, nu ca o simplă răceală. Nu e o simplă viroză, nu e o simplă răceală, nu e o pneumonie atipică, aşa cum încearcă unii să acrediteze ideea, că nu e mare lucru sau că nu există. Ba da, există. Şi sunt oameni care fac forme extrem de grave. ATI este antecamera Raiului, de unde nu îți mai rămân decât două posibilități. Dacă ai noroc și zile de la Cel de Sus scapi și te întorci la cei dragi, sau, în cealaltă variantă, te duci să te întâlnești cu Sf. Petru direct  să-i ceri audiență lui Dumnezeu. Alte opțiuni nu sunt. – Vasile Măgrădean.

Citește tot interviul despre suferința îndurată de colegul nostru de presă, dar și ce spune el, de pe patul de spital, despre cei care, în continuare, cred că pandemia asta e o manipulare ordinară și că virusul nu există, accesând linkul cluj24.ro.

Redacția noastră îi dorește lui Vasile însănătoșire cât mai grabnică și să revină mai puternic acolo unde se simte el cel mai bine: ÎN PRESĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *