Cioloş acuză că localităţile cu primari USR au fost „sărite” la bani: „Pare o răzbunare politică. Îi cer premierului să explice”

Politica nationala

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să dea dovadă de curaj şi să explice de ce la ultima alocare din fondul de rezervă „singurele” primării care nu au primit bani sunt „cele cu primari USR”. În plus, Cioloş consideră că este vorba de o “răzbunare politică”.

„În această seară, la ultima alocare de 1 miliard de lei din fondul de rezervă, singurele primării care nu au primit vreun ajutor de la Guvernul PSD-PNL sunt cele cu primari USR. Pare din nou o răzbunare politică, aşa cum s-a întâmplat şi la ultima rectificare făcută de fostul premier Cîţu.

Guvernul României este şi al locuitorilor acestor municipii, al oraşelor şi comunelor cu primari USR care contribuie la bugetul de stat. Răzbunarea pe cetăţenii care au votat primari USR este cel puţin stupidă din partea oricărei formaţiuni politice„, a precizat Cioloş.

Totodată, liderul USR i-a transmis premierului că trebuie să clarifice motivul pentru care unele localităţi au fost “sărite” de Guvernul PSD-PNL de la “ajutorul de iarnă”.

„Îi cer premierului să dea dovadă de curaj şi responsabilitate şi să explice de ce crede că o parte a cetăţenilor României nu merită un tratament corect şi cinstit. Nicolae Ciucă trebuie să prezinte rapid cetăţenilor din aceste oraşe şi comune criteriile de alocare a banilor din fondul de rezervă, pentru a înţelege motivele pentru care localităţile lor au fost ‘sărite’ de la acest ajutor de iarnă de guvernul coaliţiei PSD-PNL”.

O poziţie similară a fost adoptată şi de primarul Timişoarei, Dominic Fritz, acesta acuzând, după ce Guvernul a alocat bani din fondul de rezervă pentru mii de unităţi administrativ-teritoriale pentru cheltuieli de funcţionare pe acest an, că primăriile din Timiş conduse de USR nu au primit niciun leu. Mai exact, din 99 de localităţi din judeţul Timiş, doar patru nu au primit nimic – cele conduse de edili USR.

„Guvernul a alocat, din fondul de rezervă, 1 miliard de lei pentru localităţile din România. În Timiş, din 99 de comune, oraşe şi municipii, doar patru n-au primit nimic. Zero, nada, niente: Timişoara, Dumbrăviţa, Foeni şi Cenad. Coincidenţa coincidenţelor, tocmai cele patru primării din judeţ conduse de primari USR PLUS. Ce semnal vrea să transmită guvernul cetăţenilor din aceste patru localităţi bănăţene? Că sunt pedepsiţi pentru cum au votat la alegerile locale?”, a declarat Dominic Fritz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *