37 de grei ai USR-PLUS îşi exprimă susţinerea pentru Cioloş, printre care numeroşi parlamentari şi europarlamentari

Politica nationala Slider

Un grup de 37 de senatori, deputaţi, europarlamentari, precum şi foştii miniştri Vlad Voiculescu, Ioana Mihăilă şi Ciprian Teleman au semnat o scrisoare comună de susţinere a liderului USR Dacian Cioloş, în condiţiile în care în partid a apărut o fractură pe motiv că Cioloş încearcă să facă o serie de reforme interne care ar face ca Barna şi echipa sa să nu mai deţină toată puterea de decizie în cadrul USR.

În scrisoarea publicată pe unul dintre grupurile interne ale USR, semnatarii scrisorii transmit că susţin programul propus de Dacian Cioloş şi cer ca acesta să fie analizat cu calm. iar membrii să aibă posibilitatea de a semnala aspectele care pot fi îmbunătăţite.

„Utilizarea programului pentru alimentarea incriminărilor şi răfuielilor personale nu va face altceva decât să ne dăuneze şi să ne lezeze credibilitatea ca partid matur, cu obiective de guvernare.”, susţin cei 37.

Scrisoarea aleşilor USR PLUS

„Preşedintele USR PLUS a prezentat în Biroul Naţional, în data de 3 februarie, un program legat de evoluţia partidului pentru următorii 3 ani, conform cerinţelor statutare.

USR PLUS este singurul partid anticorupţie, pro-reforme, pro-european şi capabil de guvernare. Asta înseamnă că trebuie să fim în primul rând uniţi, performanţi şi aproape de oameni. Pentru asta este necesar să ne reconectăm cu membrii noştri, cu societatea civilă, cu mediile profesionale şi cu cetăţenii, în general.

În acest moment, trebuie să recunoaştem că trecem, ca partid, printr-o perioadă de criză, accentuată de contextul socio-economic actual (pandemia de Covid-19, criza energetică, inflaţie record etc.), existând riscul de a sfârşi în irelevanţă, de a deveni un partid-breloc pe scena politică românească.

Dacă vrem să evităm acest lucru trebuie să acţionăm acum.

Considerăm că soluţiile din program sunt în acord cu solicitările membrilor legate de organizarea de competiţii corecte bazate pe meritocraţie, atât pentru structurile partidului, cât şi pentru guvernare, reafirmă angajamentul pentru o mai strânsă colaborare cu societatea civilă, mediul antreprenorial şi academic şi subliniază necesitatea îmbunătăţirii proceselor electorale interne, respectiv de recrutare pe criterii obiective. O dată implementate, aceste măsuri au potenţialul de a reaprinde entuziasmul membrilor, de a genera mai mult dialog şi transparenţă în cadrul partidului şi de a contribui la rezolvarea mai eficientă a disputelor interne, încât să poată fi prevenită transformarea lor în crize de imagine în exterior.

De aceea, susţinem programul propus de Preşedintele USR PLUS şi dialogul în Biroul Naţional. Considerăm că poate reprezenta un punct de pornire viabil pentru un restart al partidului.

Credem că principiile legate de transparenţă, de alegeri corecte, de asumare, de dialog cu membrii şi cu societatea civilă sunt extrem de importante, mai ales în acest moment critic.

Solicităm ca propunerile făcute să fie analizate cu calm, iar membrii să aibă posibilitatea de a semnala aspectele care pot fi îmbunătăţite. Utilizarea programului pentru alimentarea incriminărilor şi răfuielilor personale nu va face altceva decât să ne dăuneze şi să ne lezeze credibilitatea ca partid matur, cu obiective de guvernare.

De aceea, noi, în calitate de aleşi ai USR PLUS, susţinem şi vom urmări îndeaproape implementarea programului şi cerem Biroului Naţional şi Preşedintelui USR PLUS să dedice forţa şi resursele partidului reformelor promise şi creşterii atractivităţii electorale, să pună punct acestei crize şi să organizeze dezbateri deschise tuturor membrilor pentru a-l operaţionaliza conform unui calendar bine stabilit.

Semnatari:

  1. Deputat Viorel Băltăreţu
  2. Senator Cristi Berea
  3. Deputat Monica Berescu
  4. Deputat Daniel Blaga
  5. Senator Cristian Bordei
  6. Deputat Diana Buzoianu
  7. Deputat Oana Cambera
  8. Deputat Brian Cristian
  9. Senator Irineu Dârau
  10. Senator Anca Dragu
  11. Deputat Cristian Ichim
  12. Deputat Victor Ilie
  13. Deputat Andrei Lupu
  14. Deputat Andrei Miftode
  15. Ioana Mihăilă
  16. Eurodeputat Alin Mituţă
  17. Senator Gheorghiţă Mîndruţă
  18. Deputat Oana Murariu
  19. Senator Ştefan Pălărie
  20. Eurodeputat Dragoş Pîslaru
  21. Deputat Mihai Politeanu
  22. Senator Dragoş Popescu
  23. Senator Cosmin Poteraş
  24. Deputat Alin Prunean
  25. Deputat Cristina Rizea
  26. Deputat Lorant Sas
  27. Senator Simona Spătaru
  28. Deputata Diana Stoica
  29. Eurodeputat Ramona Strugariu
  30. Eurodeputat Nicu Ştefănuţă
  31. Ciprian Teleman
  32. Deputat Cătălin Teniţă
  33. Deputat Daniel Toda
  34. Eurodeputat Dragoş Tudorache
  35. Deputat Simina Tulbure
  36. Deputat Oana Ţoiu
  37. Vlad Voiculescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *